Kasımpaşa'nın İsveçli kalecisi Andreas Isaksson, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) ardından milli takım kariyerini sonlandıracağını belirtirken, futbol hayatının geri kalan kısmını sözleşmesi bitene kadar Kasımpaşa'da devam edeceğini kaydetti.

EURO 2016'ya hazırlık kapsamında kendi evinde Çek Cumhuriyeti ile özel maçta karşılaşacak İsveç Milli Takımı'nın başkent Stockholm'de gerçekleştirdiği kampta bulunan Andreas Isaksson, basın mensuplarına yaptığı açıklamada,İsveç Milli Takım'ını 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra bırakacağım. Kasımpaşa ile 1 yıllık sözleşmem daha var. Sözleşmemin süresi bitene kadar Kasımpaşa'da futbol oynamaya devam edeceğim. Sözleşmem dolduktan sonrada o günün şartların neyi gerektiriyorsa o şekil hareket edeceğim'' dedi.

Son aylarda Türkiye'de meydana gelen terör olaylarını değerlendiren tecrübeli kaleci, ''Eskisi gibi olmasa da Türkiye'de kendimi güvende hissediyorum. Avrupa'nın hiç bir yerinde eskisi gibi kimse tam anlamıyla güvende değil. Ayrıca, ailemin İsveç'e taşınması sözkonusu değil. Hep beraber Türkiye'de yaşamaya devam edeceğiz'' dedi.

- Isaksson yedek kalmayı sorun etmiyor

Kasımpaşasporda uzun süre yedek kalmasını dert etmediğini söyleyen Isaksson, diğer kaleci arkadaşlarının da çok çalışarak ve hak ederek formayı giydiğini ifade etti. Isaksson, ''Kasımpaşa'da yedek kalmamı sorun etmiyorum. Çünkü diğer kaleci arkadaşlarımda çok iyi performans gösteriyor. Yedek kalmamın İsveç Milli Takımı'nı Fransa'daki şampiyonada fazla ekileceğini de düşünmüyorum'' diye konuştu.

- Hopf, çok iyi kaleci

Gençlerbirliği'nin İsveçli kalecisi ve Milli Takım arkadaşı Johannes Hopf'un Türkiye'de çok iyi bir çıkış yakaladığını vurgulayan Isaksson, ''Hopf, iyi bir kaleci ve büyük yetenek. Kaliyesini Türkiye'de kanıtladı. Uzun yıllar Gençlerbirliği ve İsveç Milli Takımı'na iyi bir şekilde hizmet edeceğini düşünüyorum'' dedi.
2002 yılından beri 14 yıldır İsveç Millî Takımı'nın kalesini koruyan 34 yaşındaki tecrübeli kaleci Isaksson, İsveç Milli Takımı'nda en fazla oynayan kaleci unvanın elinde bulunduruyor.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi