EURO 2020 biletini daha önceden cebine koyan İsveç, F Grubu'ndaki son maçında Faroe Adaları'nı 3-0 yendi. Maçta Alexander Isak 90. dakika forma giyerken, maç sonunda Romanya seyircisi tarafından ırkçı tezahürata maruz kalan İsveç'in siyahi futbolcusu Alexander Isak'a, İsveç’teki Türk foto muhabiri Hamza Küçükgöl’den destek geldi.

 Irkçılığın karşısında olduklarını belirten Küçükgöl, ‘Isak bizim kalbimizde’ ifadelerini kullandı. Isak'ı AIK Solna takımında oynadığı yıllardan tanıdığını dile getiren Küçükgöl, 'Isak'ın fotoğraflarını çeker ve mailden gönderirim. O da her zaman bana teşekkür eder. Tanışıklığımız uzun yıllara dayanır. Romanya maçında Iska'a yapılan ırkçı tezahürata beni oldukça üzdü'' dedi.

İsveç Milli Takımı'nın oyuncusu Alexander Isak, Romanya ile deplasmanda oynadıkları EURO 2020 mücadelesi sırasında ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Maç sonrası açıklama yapan Isak, “Romanya maçında Hakeme bir şey duyup duymadığını sordum ve birkaç dakika sonra bir şeyler duyduğunu söyleyip maçı durdurdu. Bana ‘Maçı durdurmalı mıyım?’ diye sordu. Ben de ‘Hayır buna gerek yok’ yanıtını verdim. Irkçı sözler olmaması gereken şeyler. İnanılmaz derecede üzücü” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda oynanan Bulgaristan-İngiltere maçında da Bulgar taraftarlar İngiliz futbolcu Raheem Sterling’e karşı ırkçı tavır sergilemişti.

Brescia forması giyen Mario Balotelli de Hellas Verona taraftarlarının aynı saldırısına maruz kalmıştı.

Editör: İsveç Gündemi