İsveç Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic, Fransa'nın başkenti Paris'teki grev ve protestolara ilişkin "Paris'te olaylar büyüdü, olayları önlemek için asker sokağa indi." dedi.

Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek İsveç Milli Takımı'nın kampında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ibrahimovic, Paris'te yaşanan grev ve protestoları değerlendirdi.

Şampiyona sırasında kötü şeylerin yaşanmamasını umduğunu belirten yıldız futbolcu, "Paris'te çok trajik olaylar yaşanıyor. Olaylar büyüdü, olayları önlemek için asker sokağa indi ancak EURO 2016 için güvenliğimizden endişe duymuyorum. Bulunacağımız alanların güvenliğinden eminim. Fransa'daki seyirciler ile televizyonda turnuvayı izleyecek milyonlarca insanın futbola doymasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

İsveç Milli Takımı'nı bırakacağı yönünde çıkan iddiaları da değerlendiren Ibrahimovic, "Bu konu hakkında hiç düşünmedim. Şu anda futbol oynamak için yeterli enerjim var. EURO 2016'dan sonra tekrar düşünüp karar vereceğim." şeklinde konuştu.

Ibrahimovic, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'a gideceği yönündeki iddialar için ise henüz hiçbir takımla anlaşma yapmadığını sözlerine ekledi.

Orhan Karan/Atila Altuntaş

Editör: İsveç Gündemi