Süper Lig'de yeni sezonda kalıcı olmayı hedefleyen Göztepe, dış transferde stoper arayışlarını sıklaştırdı. Hajduk Split'in Hırvat stoperi Zoran Nizic transferinde mutlu sona ulaşamayan Göz-Göz, aradığı savunmacıyı İtalya'da buldu. Beşiktaşlı Milosevic'i de kiralamak için girişimde bulunan Göz-Göz yönetimi, İtalya Serie A'da mücadele eden Bologna'nın İsveçli stoperi Filip Helander'i de gündemine aldı.
Transferle yurtdışında bulunan Başkan Mehmet Sepil'in yakından ilgilendiği öğrenilirken, 25 yaşındaki Helander'in de sarı-kırmızılı ekibe yeşil ışık yaktığı öğrenildi. İsveç ekibi Malmö'de yetişip profesyonel olan Helander, burada 5 sezon forma giydikten sonra İtalya ekibi Hellas Verona'ya transfer oldu. Geçen sezon Bologna'da kiralık olarak forma giyen genç savunmacı kupada dahil olmak üzere 2016-2017 sezonunda 12 maçta forma giydi.

B Planı Milosevic

Göztepe'nin İtalya'dan Filip Helander'i stoper adayı olarak listeye dahil etmesinin ardından Beşiktaşlı savunmacı Alexander Milosevic'in transferi geri plana düştü. Uzun süredir stoper arayışlarını devam ettiren Göztepe'de, yönetimin Beşiktaşlı idarecilerden kiralık olarak transferi için söz aldığı Milosevic beklemeye geçti. Sarı-kırmızılılar, Helander'in transferinde problem yaşanması halinde transferini büyük oranda bitirdikleri İsveçli Milosevic'i kadroya dahil edecek. Beşiktaş yönetimi teknik heyetin raporu doğrultusunda, Milosevic'i önceki gün kadro dışı bırakmıştı.

N'olur beni alın

Dış transferde savunmanın yanı sıra sağ kanada da takviye yapacak olan Göztepe, yönünü yeniden Fenerbahçeli Volkan Şen'e çevirdi.
Göztepe, daha önce Volkan ile görüşmüş ancak futbolcunun olumsuz yaklaşımı üzerine temasını sonlandırmıştı.
F.Bahçe'den ayrılması kesinleşen ve kendisine kulüp bulamayan Volkan daha önce olumsuz yanıt verdiği Göztepe'ye 'gelebilirim' mesajı göndermiş ama sarı-kırmızılı yönetim, "Bu kez de biz seni istemiyoruz" diyerek yıldız oyuncuya karşılık vermişti. Ancak araya adamlar sokan Volkan Şen için teknik heyet "olabilir" deyince kurmaylar transferi yeniden gündeme aldı. Volkan Şen ile önceki gün bir görüşme gerçekleştiren yönetim, transferde mesafe katederken futbolcunun yıllık ücretinde pazarlık aşamasına geldi. Geçen sezon ligin 22. haftasında son olarak Gaziantepspor ile oynanan maçta ilk 11'de forma giyen Volkan, bu maçtan sonra yedek kulübesine hapsolmuştu.
F.Bahçe ile ipleri koparan Volkan, yeniden çıkış yaparak kendisini kanıtlamak istiyor.

Yine yeniden Hakan

Stoper arayışlarını sıklaştıran Göztepe'de, Hakan Balta ismi gündemden düşmüyor.
G.Saray'ın 34 yaşındaki stoperi Hakan Balta ile daha önce ismi uzun süredir anılan Göztepe'nin, başarılı savunmacıyla yeniden ilgilenmeye başladığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı ekipten daha önce Sabri Sarıoğlu'nu transfer eden Göz-Göz, yurtdışında arayışlarını sürdürürken Türkiye'den de Hakan için temaslara başladı.
Sarı-kırmızılı ekipte kaptanlık pazubandını takan Sabri Sarıoğlu'nun teknik heyete Hakan Balta'nın ismini verdiği öğrenilirken, savunmada uyum yakalamak isteyen teknik direktör Tamer Tuna'nın milli oyuncuyu listesine eklediği öğrenildi.
Sabri'nin, Hakan'ı arayarak Göztepe'yi övdüğü belirtilirken resmi temaslar için Başkan Mehmet Sepil'in yurtdışı seyahatinden dönüşü bekleniyor.

Emrah gündemde

Göztepe'nin Galatasaray'dan renklerine bağlamayı planladığı Emrah Başsan da beklemeye geçti. Sağ kanatta forma giyen ve İstanbul temsilcisinde mutsuz olan Emrah'ı kadroya katmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, futbolcuyu en azından kiralalık olarak kadrosuna katmak istiyor. Galatasaray yönetiminin transfer için olumlu yaklaştığı öğrenilirken, Göz-Göz, lig arasında transferi sonlandırıp orta sahasını güçlendirmek istiyor. Emrah geçen sezonu Fortuna Sittard ve Ç.Rize'de kiralık olarak geçirmişti.

Tayfur göze girdi

Göztepe'de Trabzon maçında ilk kez 11'de görev alan Tayfur Bingöl, performansıyla formayı kaptı. Attığı jeneriklik golle takımını ateşleyen Tayfur, 46 kez topla buluşup 39 pasın 31'inde isabet sağlarken 12 top çalıp maçın en iyileri arasına girdi.

Erzurum'da kampa girdiler

14 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'de ilk 3 maçtan 4 puan çıkartıp 9. sırada yer alan Göztepe Milli Takım'ın Dünya Kupası Eleme maçları nedeniyle lige verilen arayı Erzurum'da değerlendirecek. Dün Erzurum'a giden sarı-kırmızılılar 5 gün Palandöken'de güç depolayacak. Teknik heyetin İzmir'deki sıcak havayı dikkate alarak daha rahat idman yapmak için bu tercihte bulunduğu öğrenildi.
Bayramda iki gün izin yapacak Göz-Göz, 4 Eylül'de İzmir'de Adnan Süvari Tesisleri'nde yeniden çalışmalara başlayacak.

Yabancılar Milli Takım'da

Göztepe'nin üç yabancı oyuncusu ülkelerinin Milli Takımları'na davet edildi. Adama Traore, Fildişi Sahili Milli Takımının 2 ve 5 Eylül'de Gabon, Rajko Rotman, Slovenya Milli Takımının 1 Eylül'de Slovakya ve 4 Eylül'de Litvanya, kaleci Beto ise Portekiz Milli Takımının 31 Ağustos'ta Faroe Adaları ve 3 Eylül'deki Macaristan ile oynayacağı 2018 Dünya Kupası eleme maçlarının kadrosuna katıldı.

Göz-Göz'ün İzmir uğuru

Süper Lig'de 3. haftada İzmir'de Trabzon'u 3-2 yenerek büyük bir zafer kazanan Göztepe'nin İzmir uğuru devam ediyor. Geçen sezon TFF 1. Lig'de Samsun'u 4-1 yenen Göz-Göz, Play-Off'ta da Boluspor'u 2-0'la geçmişti. Süper Lig'de ilk maçında Fenerbahçe ile de evinde 2-2 berabere kalan Göztepe, Trabzon galibiyetiyle yenilmeziliğini 4 maça çıkardı

Rodellega zora girdi

Göztepe'nin Trabzonspor'dan renklerine bağlamayı planladığı golcü oyuncu Hugo Rodallega'nın transferi zora girdi.
Geçtiğimiz hafta sonu Göztepe'ye karşı oynadıkları maça ilk onbirde başlayan ve bir de gol atan Rodallega'yı Trabzon Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın takımda tutmayı planladığı öğrenildi. Göz-Göz yönetimi Kolombiyalı için baskısını sürdürürken transfer önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Umut Nayir rakip olacak

Göztepe'nin geçen sezon Süper Lig'e çıkan kadrosunda yer alan ve şampiyonlukta önemli rol oynayan Osmanlısporlu Umut Nayir, eski takımına rakip olacak.
Ankara'da Hukuk Fakültesi'nde okuduğu için kiralık geldiği Göztepe'den ayrılan yıldız futbolcu 10 Eylül'de Başkent'te oynanacak maçta sarı-kırmızılı ekibe karşı forma giyecek. Göztepe'de çok güzel günler yaşadığını dile getiren Umut, "Benim için duygusal bir maç olacak. Hakedenin kazanmasını istiyorum" dedi.

YeniAsır
Editör: İsveç Gündemi