Transferde son olarak İspanyol Deportivo La Coruna'dan orta saha Celso Borges'le 3 yıllık sözleşme imzalayan Göztepe, İsveçli golcü Marcus Berg'e kanca attı. İzmir ekibi geçen sezon Birleşik Arap Emirlikleri Arap Körfez Ligi takımlarından Al Ain forması giyen 32 yaşındaki futbolcuyla görüşmelere başladı. Hava toplarındaki hakimiyeti ve bitiriciliği ile tanınan Berg'le ön görüşmenin olumlu geçtiği vurgulanırken, İsveçli santrforun transferinin Galatasaray karşılaşmasının ardından netleşeceği bildirildi. Göztepe'nin Berg'i kadrosuna katması halinde Nabil Ghilas ile yollarını ayıracağı iddia edildi. Futbola ülkesinde Göteborg'da başlayan Berg, Hollanda'da Groningen, PSV Eindhoven, Almanya'da Hamburg ve Yunanistan'da Panathinaikos formalarını giydi.

GOL ATMAK ONUN İŞİ

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda İsveç Milli Takımı'yla boy gösteren deneyimli futbolcu grup, son 16 turu ve çeyrek final müsabakalarında ilk on birde sahaya çıktı. İsveç Milli Takımı'nda 54 maçta forma giyen yıldız futbolcu 16 gol kaydetti. Kariyerinde 6 takımda oynayan Berg'in 357 maçta 194 golü bulunuyor.

AL AİN'DE ŞOV YAPTI

2017-2018 sezonunda Yunanistan ekibi Panathinaikos'tan Birleşik Arap Emirlikleri Arap Körfez Ligi ekiplerinden Al Ain'e transfer olan 1.84 boyunda 32 yaşındaki Marcus Berg, takımı ile lig şampiyonluğu yaşarken AFC Şampiyonlar Ligi'nde de 8 maçta 7 gole imza atmayı başardı.
Berg'in Al Ain'de 21 maçta 25 golü bulunuyor.

YUNANİSTAN'I SALLAMIŞTI

2016-2017 sezonunda Yunanistan'ın Panathinaikos takımında görev yapan Marcus Berg, kariyerinin en parlak dönemini burada geçirdi. Yunanistan Süper Ligi'nde 28 maça çıkıp 22 gol kaydeden İsveçli yıldız, gol kralı oldu. Berg, o sezon Yunanistan Kupası'nda 7 maçta 3, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde ise 9 maçta 7 gole imza attı.
Berg, 44 maçta 31 golle Yunanistan'da müthiş bir sezon geçirdi. Panathinaikos'tan Al Ain'e 3.3 milyon Euro'ya transfer oldu. Göteborg'ta ve Panathinaikos'ta 4'er, Hamburg'ta 3 ve PSV'de bir sezon geçiren Marcus Berg, Panathinaikos'un UEFA Avrupa Ligi'nde 4-1 kazandığı maçta 4 gole de adını yazdırmıştı.

VAGNER 2 MİLYON EURO TALEP ETTİ

Beşiktaş'ın Göztepe'ye bonsevis ücreti almadan vermeyi kabul ettiği Vagner Love'nin menajeri İzmir ekibinden 2 milyon Euro talep etti. Rakamı çok bulan yöneticiler 34 yaşındaki golcüye en fazla 1.3 milyon Euro verebileceklerini açıkladı. Vagner Love'nin durumunun da önümüzdeki hafta belli olacağı öğrenildi.
Göztepe, Love'in yanı sıra Beşiktaş'tan Umut Nayir veya Mustafa Pektemek'ten birisini kiralamak istiyordu.

TARAFTARLARDAN PALABIYIK İSYANI

Göztepeli taraftarlar Yeni Malatyaspor maçının VAR hakemi Ali Palabıyık'ın Galatasaray maçına atanmasına sosyal medyada büyük tepki gösterdi.
Göztepe'nin 3-1 kaybettiği maçta orta hakem Özgür Yankaya kadar hatalı kararlar veren Ali Palabıyık'ın bu maçta görevlendirilmesinin büyük yanlış olduğunu söyleyen taraftarlar şu mesajlarla duruma tepki gösterdi:

"Ali Palabıyık'tan başka bir hakem yok mu ki yine o",
"Önce masada yaktı, şimdi de sahada mı yakmaya geliyor?",
"Yönetim bu duruma el koymalı",
"İnsan en azından bir kaç hafta sonra görevlendirir, yuh yani",
"Belli ki Göztepe'yi yakacaklar",
"Her halde Özgür Yankaya da bu maçın VAR hakemi olur?. Ne diyelim burası Türkiye",
"Ayıptır, yazıktır, göz göre göre Göztepe'yi yakacaklar",
"Şimdiden söylüyorum, Göztepe eğer yenilirse bunun sorumlusu Palabıyık'ı atayan MHK'dir."

GELDİĞİ GİBİ OYNAYACAK

Göztepe'nin Deportivo'dan üç yıllığına renklerine kattığı Celso Borges'in transferi en çok teknik direktör Bayram Bektaş'ı mutlu etti. Yeni Malatyaspor karşılaşmasında iki orta saha oyuncusu Andre Poko ve Andre Castro'nun kırmızı kart görmesi nedeniyle sıkıntıya giren Bektaş, Borges'in alınmasıyla derin bir oh çekti. Genç teknik adamın 30 yaşındaki futbolcuyu Galatasaray randevusuna kadar en iyi şekilde hazırlayacağı ifade edildi. Borges'in Göztepe'ye hazır geldiğini ve takıma çabuk uyum sağladığını söyleyen Bektaş'ın yıldız oyuncuyu ilk 11'de oynatmayı düşünüyor. Önceki gün imza attıktan sonra Göztepe ile ilk idmanına çıkan Borges ile özel olarak ilgilenen Bektaş'ın N'Gando'yu yanında oturtup Kosta Rikalı oyuncuyu ideal kadroda oynatacağı öğrenildi.

Editör: İsveç Gündemi