Türkiye'nin tek 4 yıldızlı takımı Galatasaray, Avrupa'nın gözdesi! Dünyanın en önemli teknik adamlarından Jose Mourinho ile anlaşan İngiliz kulübüyle 30 Temmuz Cumartesi günü Göteborg'un Ullevi Stadı'nda karşılaşıyoruz. Daha önce Türkiye saati ile 21:45'te oynanması kararlaştırılan maç; iki takımın anlaşması gereği yine Türkiye saati ile 20:30'a alındı.  
Danimarka'daki hazırlık kampının ardından İsveç'in Göteborg kentine geçecek olan Galatasaray, burada Türkiye saati ile 20:30'da Manchester United ile karşılaşacak.

Sarı-kırmızılı ekibimiz bu maç öncesi 12 Temmuz Salı günü FC Thun, 17 Temmuz Pazar günü FC Zurich, 19 Temmuz Salı günü de BSC Young Boys ile İsviçre'de hazırlık maçı yapacak. Galatasaray'ın Danimarka kampındaki tek özel maçı ise 26 Temmuz Salı günü Ceres Park'ta Aarhus ile olacak.

MANCHESTER UNITED İLE 7. RANDEVU
Galatasaray; Manchester United ile 30 Temmuz'daki maçla birlikte 7. kez karşı karşıya gelmiş olacak. Avrupa kupalarında ilk kez 1993-94 sezonu Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşı karşıya gelen iki takımın Old Trafford'daki mücadelesi 3-3 bitmiş; İstanbul'daki maç 0-0 sonuçlanınca gruplara kalan takım Galatasaray olmuştu.

1994-95 sezonunda bu kez Şampiyonlar ligi gruplarında karşılaşan iki ekibin Ali Sami Yen'deki maçı 0-0 tamamlanmış; İngiltere'deki mücadele ise 4-0 Manchester United'ın galibiyetiyle sona ermişti. 

İki takım arasındaki son eşleşme ise 2012-13 futbol yılındaydı. Gruptaki ilk maçı Manchester United evinde 1-0 almıştı. Rövanşta ise Türk Telekom Arena'da kazanan taraf Burak Yılmaz'ın golüyle Galatasaray olmuştu.
Editör: İsveç Gündemi