Bu sezon Ligi 4. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanan Galatasaray'ın 2. ön eleme tururundaki rakibi İsveç ekibi Östersunds oldu.

Östersunds kalite olarak Galatasaray için kolay bir rakip olarak görünse de, sarı kırmızılı takım için bambaşka bir sorun söz konusu.

Galatasaray bu eşleşmede ilk maçı 13 Temmuz'da deplasmanda oynayacak. Östersunds takımının maçlarını oynadığı Jamtkraft Arena, sarı-kırmızılılar açısından ciddi bir tehlike arz ediyor.


UEFA tarafından yapılan uyarıyla standartlarını yükselten ve kriterlere uygun bir hale gelen stadın zemini ise rakipleri korkutuyor. Sahanın zemini futbolcuların sakatlanma korkusu yaşadığı yapay çime sahip.


Sakatlık tehlikesinin yanı sıra, top kontrolünü de zorlaştıran suni çime Östersunds futbolcularının alışık olması Galatasaray için bir başka dezavantaj.


Avrupa Ligi maçları için yeni sezonu erken açan sarı kırmızılı takım geçtiğimiz sezon sakatlıklardan en çok çeken ekiplerden biri olmuştu.


Futbolcularının bale yaptığı ortaya çıkan takımın şimdi de taraftarlarının sıra dışı bir özelliği tespit edildi. Kırmızı-siyahlılar son derece centilmen bir taraftara sahip.


Rakibe karşı oldukça dostane olan Östersund tribünlerinde sahalarda ender görülen bir pankart asılı oluyor.  O pankartta, 'İyi olan kazansın' yazıyor.  (Milliyet)

Editör: İsveç Gündemi