Galatasaray'ın sezon başında UEFA Avrupa Ligi'nde elendiği Östersunds'un kupadaki mucizevi yürüyüşü devam ediyor. Galatasaray'ı eledikten sonra sırasıyla Lüksemburg'un Fola Esch ve Yunanistan'ın güçlü takımı PAOK'u saf dışı bırakan Östersunds, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa kupalarında gruplara kalma başarısı gösterdi. 
Östersunds UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıktı mı?

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Athletic Bilbao ve Hertha Berlin gibi güçlü takımların arasında Östersunds, son maçında konuk ettiği Zorya Luhansk'ı 2-0 yenerek kalifiye olmayı başardı. 5. maçlar sonunda 10 puanla lider durumda olan İsveç temsilcisi bir üst tura çıkmayı garantiledi. Östersunds son maçında deplasmanda Hertha Berlin ile karşılaşacak. İsveç ekibi 8 puanlı Athletic Bilbao ile liderlik mücadelesi verecek. 

Ostersunds'u, Zorya Luhansk karşısında galibiyete taşıyan goller 40. dakikada Gero ve 77. dakikada Ghoddos'tan geldi. Zorya Luhansk'ın ise aldığı bu mağlubiyete rağmen şansı sürüyor. Ukrayna temsilcisi son maçta konuk edeceği Athletic Bilbao'yu yenerse bir üst tura yükselecek. 
Editör: İsveç Gündemi