İsveç'in başkenti Stockholm'deki Firends Arena'da oynanan hayır amaçlı karşılaşmada, Liverpool ile Manchester United'ın eski yıldızları karşılaştı.

Manchester United takımında Russel Beardsmore, Clayton Blackmore, Jesper Blomqvist, Dion Dublin, Quinton Fortune, Denis Irwin, Lee Martin, Karel Poborsky, Mikael Silvestre, Ben Thornley, Dwight Yorke, Ronny Johnsen, Bojan Djordic; Liverpool takımında ise Robbie Fowler, Patrik Berger, Jerzy Dudek, Luis Garcia, Stephane Henchoz, Bjorn Tore Kvarme, Vladimir Smicer, Jason McAteer, Sander Westerveld, Phil Babb, David Thompson, Salif Diou, Steve Harkness, Abel Xavier ve Dietmar Hamann forma giydi.

İki takımın tarihindeki başarılarında önemli katkıları bulunan oyuncuların forma giydiği etkinlikte, Liverpool'un teknik direktörlüğünü Ian Rush, takım kaptanlığını Robbie Fowler, Manchester United'da ise teknik direktörlük görevini Bryan Robson, takım kaptanlığını ise Denis Irwin yaptı.

Manchester United takımı, Karel Poborsky, Dwight Yorke, Bojan Djordic ve Jesper Blomqvist'in attığı gollerle sahadan 4-2 galip ayrıldı. Liverpool takımın golleri ise Vladimir Smicer ve David Thompson'dan geldi.

Karşılaşmadan elde edilen gelirin, Liverpool Vakfı ve Manchester United Vakfı tarafından dünyanın yoksullukla mücadele eden bölgelerinde yaşayan gençlerin gelişimi için kullanılacağı bildirildi.

Orhan Karan/Atila Altuntaş







Editör: İsveç Gündemi