Bayern Münih'in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski, Lionel Messi ve Cristiano ronaldo'yu geride bırakarak Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA) tarafından erkeklerde "2020 yılının en iyi oyuncusu" seçildi.

2020 FIFA En İyiler Ödülleri basın mensupları ve halkın katılımıyla yapılan oylama sonucu belirlendi.

İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen tören yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrim içi düzenlendi.

Erkeklerde yılın en iyi oyuncusu ödülüne, Bayern Münih'te forma giyen 32 yaşındaki Polonyalı golcü Robert Lewandowski layık görüldü. Polonyalı santrfor, böylece bu sene UEFA'nın ardından FIFA'nın da en iyi oyuncu ödülünü kazanmış oldu.

Bu ödülü daha önce Barcelona'nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi 6 ve Juventus'un Portekizli golcüsü Cristiano Ronaldo 5 kez kazanmıştı.

En iyi teknik direktör ödülünü ise Liverpool'u çalıştıran Jürgen Klopp elde etti. Alman çalıştırıcı, bu ödülü iki kez kazanan ilk teknik direktör unvanının sahibi oldu.

En güzel gol Güney Koreli Heung-Min Son'dan geldi

FIFA, yılın en güzel golüne verdiği Puskas ödülünü ise Premier Lig'de Burnley'e attığı golle Tottenham'ın Güney Koreli futbolcusu Heung-Min Son'u layık gördü. En iyi kaleci ödülünü yine Bayern Münihli bir isim olan Manuel Neuer kazandı.

En iyi taraftar ödülü, Brezilya ekibi Sport Club do Recife'nin evinde oynadığı maçları izlemek için 60 kilometre yürüyen Marivaldo Francisco da Silva'ya verildi.

Kadınlarda ise "FIFA 2020 yılın en iyi futbolcusu ödülü" Manchester City'de forma giyen 29 yaşındaki defans oyuncusu Lucy Bronze'nin oldu. En iyi kadın teknik direktör Hollanda Kadın Milli Takımı'nı çalıştıran Sarina Wiegman seçilirken, en iyi kaleci ödülü Olympique Lyonlu Sarah Bouhaddi'nin oldu.

FIFA Fair Play Ödülü'nün sahibi maç sırasında yaptığı ilk yardım müdahalesiyle rakibinin hayatını kurtaran Mattia Agnese oldu.

FIFA Yılın En İyi Kadın 11'i:

C.Endler, L.Bronze, W.Renard, M.Bright, D.Cascarino, B.Bonansea, V.Boquete, P.Harder, V.Miedema, T.Heath, M.Rapinoe.

FIFA Yılın En İyi Erkek 11'i:

Alisson Becker, Trent-Alexander Arnold, Sergio Ramos, Virgil Van Dijk, Alphonso Davies, Kevin De Bruyne, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo.

Editör: İsveç Gündemi