İsveç'in devlet televizyonu SVT'de yayınlanan habere göre, FIFA, futbolcuların ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine imkan tanıyan mevcut menajerlik sisteminde 1 Mayıs'tan itibaren değişikliğe gidileceğini İsveç 1. Futbol Ligi'nde yer alan kulüplere yazılı olarak bildirdi. 
Bu uyarının ardından, ligde yer alan birçok takım, yeni kriterleri karşılayamayan sözleşmelerle transfer ettiği futbolcularını satış listesine koyduğunu duyurdu. Haberde, İsveç ve İskandinavya'da kulüplerin ekonomik yetersizlik nedeniyle birçok futbolcusunu sponsor şirketlerle ortaklaşa transfer ettiği ve menajerlik sistemine getirilecek yeni kriterlerin ardından İskandinav kulüplerinin zor günler geçireceği vurgulandı. 

İsveç Süper Ligi takımı Sundsvall'ın idari menajeri Urban Hagblom ise söz konusu durumun ardından bu tür kontratı bulunan futbolcuları satışa çıkarttıklarını belirterek, "Avrupa'nın büyük kulüpleri bu karardan etkilenmeyecek ama amatör ruhla ve dar bütçeyle yönetilen İskandinavya kulüpleri zarar görecek" ifadelerini kullandı.
Editör: İsveç Gündemi