EURO 2016'ya hazırlık kapsamında kendi evinde Çek Cumhuriyeti ile özel maçta karşılaşacak İsveç Milli Takımı'nın başkent Stockholm'de gerçekleştirdiği kampta bulunan Erkan Zengin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hafta içi Türkiye ile iyi bir hazırlık maçı yaptık, atmosfer mükemmeldi. Türkiye ve İsveç çok iyi iki takım. Fransa'da finalde bile karşılaşabilirler." dedi.

Türkiye ile yaptıkları hazırlık maçına değinen Erkan, şöyle konuştu: "Türkiye'deki maçta değişik duygular içinde oynadım. Hem kendi vatanım hem de beni yetiştirip futbolcu olmama katkı sağlayan ikinci vatanım. Maç boyunca çok duygula dakikalar geçirdim. Türkiye çok güçlü bir takım. Türkiye'nin bu kadroyla Fransa'da önemli işler yapacağına inanıyorum. Bizde iyi bir takımız. İbrahimoviç'li bir İsveç ile Türkiye'nin Fransa'da final bile oynayabilir."

İsveçli gazetecilerin "Eşinin ve çocuklarının Stockholm'de kalacağını duyduk, terör korkusu yüzünden mi burada kalacak?" sorusuna, Erkan, "Hayır öyle bir şey yok. Benim annem babam ve diğer ailem burada yaşıyor. Bu yüzden eşim ve çocuklarım bir süre daha onların yanında kalacak. Daha sonra Türkiye'ye gelecekler" cevabını verdi.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu aktaran Erkan, "Terör her yerde oluyor. Zaman zaman da Türkiye'de oluyor. Türkiye güvenli bir ülke. Türkiye'ye bir çok dünyaca ünlü futbolcu geldi. Bu zamana kadar hiç bir yabancı futbolcunun başına bir şey gelmedi. Bu olaylar yüzünden Türkiye'yi, Trabzon'u terk etmek aklımın ucundan bile geçmedi." değerlendirmesinde bulundu.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi