Trabzonspor'dan ayrılarak Eskişehirspor ile anlaşan Erkan Zengin, Beşiktaş'ta oynarken Mustafa Denizli ile yaşadığı bir anıyı paylaştı.
Erkan , Akşam gazetesinden Yetkin Etkin'e konuştu:

"KENDİME YEDİREMEDİM"

"İsveç'te Hammarby'de oynuyordum. Mustafa Denizli'nin gelmemde rolü büyüktü. Sürekli oynarken, Beşiktaş'a gelip oynayamayınca adapte olamadım. Yedirememiştim kendime, ciddi şekilde hırs yaptığımı hatırlıyorum. Nihat Kahveci, Yusuf ağabeyler gibi ciddi bir kadro vardı. İlk konuşmamda bomba patladı.

"MUSTAFA DENİZLİ'YE 'ABİ' DEDİM UYARIYI ALDIM"

Hocaya 'Abi' dedim. Sonra antrenmanlara başladığım zaman Tayfur Hoca beni uyardı. 'Oğlum bak hocaya sen veya abi deme' dedi. 'Ne demem gerekir?' deyince 'Siz veya hocam' diye konuşmam gerektiğini anlattı. Ben tabi yine dayanamadım ve 'Abi' vs demeye devam ettim ve kendimi bitirdim. İlk kez oynadığım Kocaeli maçı öncesi odama geldiler, 'Oynayacaksın' dediler. Eyvah! Ben zaten o gece uyuyamamıştım. Bir de otobüsle gidiyoruz, gidene kadar kalbim güm güm atıyordu. Zemin bozuktu. Maça başladık 1-0 yenik durumdayız, rezil oynadım. 2. yarıya başlayamadım doğal olarak. 2. yarıda ben çıktım, 3-1 kazandık. Yani suç bendeymiş.

"RIZA HOCA BENİ TEKRAR ÇAĞIRDI"

Holosko'ya bakıyorum saha içinde uçuyor. Ben de zaten 'Orada bittim' diyebilirim. Rüştü Ağabey geldi, teselli etti. Zaten bir daha da şans bulamadım. Hammarby'ye döndüm. Rıza Hoca (Çalımbay) aradı. Bu sefer akıllanmışım, 'Abi' demedim, 'Hocam' dedim. 'Seni takımımda görmek istiyorum, gelir misin?' dedi. Eskişehir'de her şey istediğim gibi gitti. İlk maçımda F.Bahçe'ye gol attım ve ilk 11 oyuncusu oldum. Beşiktaş'ta biraz fazla heyecanlanmışım. Eskileri düşününce 'Keşke daha iyi oynasaydım' diye düşünüyorum. Takım olmuştuk. Ümit Karan, Burak Yılmaz gibi isimler vardı."

"ERSUN YANAL SEVDİĞİM BİR TEKNİK ADAM"

"Benim Ersun Yanal ile hiçbir sıkıntım olmadı. Eskişehir'de de çalıştım. Çok kaliteli bir isim, çok da sevdiğim bir teknik adam. Türkiye'de sayılı isimlerden bir tanesi. Benim sıkıntım daha çok ligin bitimine 2 ay kala yaşandı. Trabzon taraftarı ve camiası ile ilgili de değildi. Güzel 1.5 senem geçti."

"OSMANLISPOR MAÇINI KAYBEDİNCE KOPTUK"

Erkan Zengin, 4 kırmızı kartın çıktığı G.Saray maçıyla ilgili de konuştu: "İlk 4 maç çok iyi gittik. G.Saray maçında kaçırdığım gol sonrasında ilginç bir düşüş yaşadık. Bir de Osmanlıspor maçını kaybedince koptuğumuzu düşünüyorum. 5. maç sonunda dağılmalar oldu.

"BİZ TAKIM OLAMADIK"

İsim isim iyi oyuncular olmamıza rağmen takım olamadık. G.Saray-Trabzon maçında 4 kırmızı kartın çıktığı maçı hâlâ unutamıyorum. Hâlâ orada ne olduğu anlaşılamadı. Benim tartıştığım kişi Mehmet Ekici olmuştu. Her takımın içinde olabilecek bir konu olmasına rağmen gereksiz şekilde büyütüldü. Futbol sert bir oyun, kavgalar da olabilir ama biz o takım havasını yaratamadık."

"ESKİŞEHİRSPOR İLE 3 YILLIK ANLAŞMA SAĞLADIM"

"Eskişehirspor'a transferimden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 1 aylık süreçte transferim ile çok ilgilendi. 'Güzel şeyler olacak' dedi. 'Şampiyon olup başarılı olacağız' deyince ben de hiç düşünmeden imza attım. Karşılama beni çok etkiledi. Trabzonspor ile 1 yıllık daha kontratım vardı. Kiralık değil, 3 yıllık anlaşma sağlayarak geri geldim. Ciddi fedakârlık yaptığımı söyleyebilirim.

"3 BÜYÜK TAKIMDAN TEKLİF ALSAM BİLE GİTMEM"

3 büyükte oynamam Eskişehirspor ile şampiyonluk, Dünya Kupası'na katılmak gibi hedeflerim var. Şu anda bana göre en büyük takımda oynuyorum. Çin, Almanya, İngiltere, Süper Lig kulüpleri dahil olmak üzere bir karar aldım. Ve artık 3 büyük takımdan teklif gelse bile gitmeyi düşünmüyorum."

"AİLEM BENİMLE ÇOK UĞRAŞTI"

"10 yaşında Hammarby'de oynamaya başladım. Yaramaz bir çocuktum. Benimle ailem çok uğraştı. Babam da annem de Türk ve İsveç doğumluyuz. İki taraflı geçen bir hayatım var."

(Akşam)
Editör: İsveç Gündemi