Hammbarby takımının sezon öncesi hazırlık kampında bulunan Eskişehir'in eski futbolcusu Erkan Zengin, İsveçgündemine yaptığı açıklamada, vasiyeti duyduğunda çok duygulandığını ve en kısa sürede Piyade Binbaşı Mithat Dunca'nın ailesi ve mezarını ziyaret edeceğini söyledi.
Erkan Zengin'in babası Yılmaz Zengin'de vasiyeti duyduğunda çok duygulandığını belirterek, ''Bu millet ve bu devlet sizlerle gurur duyuyor. Sizleri bizim devamli kalbimizde olacaksınız  ve dualarımızı hiç eksik etmeyeceğiz. Şehidimize Allah'tan  rahmet dilerken mekanı cennet olsun, tüm ailesine de Allah sabır versin. Bilsinlerki bizlerde onların bir ailesiyiz . Şehidim rahat uyusun en yakın zamanda ziyaretine geleceğiz'' dedi. 

Eskişehir'de iki gün önce son yolculuğuna uğurlanan Piyade Binbaşı Dunca'nın şehit olmadan bir ay önce en yakın arkadaşına vasiyette bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

Dunca, arkadaşına 18 Şubat'ta gönderdiği telefon mesajında, "Hacı ne yapıyorsun? Biz içeri giriyoruz. Sağ salim geri dönersek eğer bu mesaj sende kalsın ama olur da şehitlik rütbesi nasip olursa bu sana vasiyetim olsun." ifadelerini kullanan şehit binbaşı, Eskişehir'in eski futbolcusu Erkan Zengin'den mezarını ziyaret etmesini istedi.
Editör: İsveç Gündemi