10 yıllık NBA kariyeri sonrasında Khimki Moskova ile Avrupa’ya geri dönen Jonas Jerebko, geçtiğimiz gün CSKA Moskova ile anlaştığını açıklamıştı. Hali hazırda Rus takımlarına karşı alınan kararlar doğrultusunda sadece VTB League’nde maçlara çıkabilen CSKA Moskova ile anlaşan Jonas Jerebko, ülkesinden tepki çekti. Konu ile ilgili resmi internet sitesinden açıklama yayınlayan İsveç Basketbol Federasyonu, bu konudan dolayı yaşadıkları rahatsızlığı dile getirdi.

Yapılan resmi açıklamada son olarak Hırvatistan ile oynanan karşılaşmada milli formayı giyen Jonas Jerebko ile iletişimi geçildiği ve bu durumdan yaşadıkları rahatsızlığı dile getirdikleri söylendi. Federasyon, Rusya’ya karşı yapılan tüm yaptırım kararlarına destek verdiklerini ve hatta Jerebko’nun da forma giydiği Hırvatistan maçında Ukrayna için bağış toplandığı açıklandı.

Jonas Jerebko ile görüşen İsveç Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Fredrik Joulamo, Jerebko ile Rusya’da oynama tercihi hakkında konuştu. Aldığı kararın İsveç basketbolunun değerleri ve Rusya konusundaki net duruşu ile doğrudan çeliştiğine dikkat çekti. Bu diyalog sonrasında Jonas Jerebko’ya CSKA Moskova forması giydiği sürece İsveç milli takımında forma giyemeceğini bildirildi.

Editör: İsveç Gündemi