Rus iş insanı Roman Abramovich'in, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle İngiltere hükümetinin kendisine yönelik yaptırım kararı sonrası satışa çıkardığı Chelsea'nin yeni sahibi belli oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Los Angeles Dodgers'ın ortağı Todd Boehly'nin yanı sıra Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss'in aralarında bulunduğu grupla anlaşmaya varıldı. Satışın mayıs ayı sonunda tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Anlaşma gereği yatırımın 2,5 milyar sterlinlik kısmı, kulüp hisselerini satın almak için kullanılacak ve daha önce Abramovich'in açıkladığı gibi hayır kurumlarına bağışlanmak üzere Büyük Britanya'daki dondurulmuş bir banka hesabına yatırılacak. Hesaptaki para İngiliz devletinin onayı olmadan transfer edilemeyecek.

Konyaspor aradığı futbolcuyu İsveç'te buldu Konyaspor aradığı futbolcuyu İsveç'te buldu

Paranın 1,75 milyar sterlinlik kısmı ise Stamford Bridge Stadı, akademi, kadın takımı, Kingsmeadow Stadı ve Chelsea Vakfı için yapılacak ek yatırımlara aktarılacak.

Chelsea'nin teknik direktörü Tomas Tuchel, anlaşmaya dair "iyi haber" yorumu yaptı. Cumartesi günkü Wolves maçı öncesi konuşan Tuchel, "Şartlar üzerinde anlaşmaya varılırsa bu bize bir görüş kazandıracak ve sürecin en kısa zamanda başlatılıp ilerleyeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi