''Avrupa'nın yıldız futbolcu seçmeleri ''Antalya'da 25-31 Aralık tarihleri arasında yapıldı. Seçmelere İsveç'in Örgryte takımı  U19 yaş altı futbol takımının futbolcusu olan Mehmet Uzel'de katıldı. 

Türk asıllı gurbetçi futbolcu Mehmet Uzel, kamp boyunca gösterdiği performansla Spor Toto  Süper Lig takımlarından  Antalyaspor, Beşiktaş, Kasımpaşa, Göztepe, Bursaspor ve Altınordu takımlarının altyapı sorumluları ve scoutlarının dikkatini çekmeyi başardı. 
Kamp bitiminde Antalyaspor U19-21 takımlarının kampına davet edilen Uzel, kamp boyunca  göstermiş olduğu performans ile Antalyaspor tarafından, önümüzdeki sezonun B takımına istendi. 

Önümüzdeki sezondan itibaren Türkiye de U19 ve U21 takımları birleştirilerek B Takım ismini alacak. 

Sağ kanat ve sol kanatın yanısıra sol bek, orta sahada da oynayabilen genç futbolcu, 11 yaşında Skövde takımının altyapısında 16 maçta 43 golle bir rekora imza atarak büyük kulüplerin dikkatini çekmişti.

12 yaşında Göteborg IFK takımına transfer olan Uzel, Göteborg'de 15 yaşına kadar top oynadı oradan  Angred MBIK A takımına transfer oldu. Burada  13 maçta 7 gol 5 asist yaparak tekrar dikkatleri üzerine çeken Uzel, İsveç'in köklü kulüplerden  Örgryte'nin  U19 takımına transfer oldu. 

Editör: İsveç Gündemi