Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek EURO 2016 Finalleri'nde mücadele edecek Türkiye A Milli Futbol Takımı, 24 Mart Perşembe günü finallerde yer alacak ülkelerden biri olan İsveç ile Antalya'da bir hazırlık maçı oynayacak.

YENİ STATTA OYNANACAK

Antalya Stadyumu'nda oynanacak Türkiye ile İsveç A milli takımları arasındaki hazırlık maçının başlama saati önümüzdeki günlerde belli olacak. Türkiye-İsveç hazırlık müsabakası, aynı zamanda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete sunulan Antalya Stadyumu'nda oynayacağı ilk maç olacak. Bu karşılaşma, A Milli Takım'ın tarihinde Antalya'da oynayacağı üçüncü maç olarak da kayıtlara geçecek. A Milliler, Antalya'da en son 21 Ocak 1998'te Arnavutluk ile özel maçta karşı karşıya gelmişti.

İSVEÇ İLE 10. RANDEVU

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 24 Mart 2016'da hazırlık maçı oynayacağı İsveç ile bugüne kadar 5'i resmi, 4'ü özel olmak üzere toplam 9 müsabakada karşı karşıya geldi. Bu maçların 3'ünü kazanan A Milli Takım, 4 karşılaşmadan beraberlik, 2 müsabakadan da mağlubiyet ile ayrılırken, rakibine karşı 10 gol kaydetti. Ağlarında ise 10 gol gördü.

Türkiye ile İsveç, son olarak 5 Mart 2014'te başkent Ankara'daki 19 Mayıs Stadyumu'nda hazırlık maçında karşılaşmış ve ay-yıldızlılar Mevlüt Erdinç ile Olcan Adın'ın golleriyle müsabakadan 2-1 galip ayrılmıştı.

Diğer yandan A Mili Takım, geçtiğimiz günlerde açıklandığı gibi Mart ayındaki kamp dönemi içerisinde İsveç karşılaşmasından sonra 29 Mart 2016 Salı günü Avusturya ile deplasmanda bir hazırlık maçı daha oynayacak.
Editör: İsveç Gündemi