Hollanda'da, PEC Zwolle takımını 2-0 yenerek kupayı kazanan Groningen takımı futbolcuları ve taraftarları hakkında "Yahudilere hakaret" ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Rotterdam De Kuip Stadı'nda geçen hafta PEC Zwolle'yi 2-0 yenerek kupayı kazanan Groningen takımı futbolcuları ve taraftarları hakkında kupa seromonisinde "zıplamayan Yahudi olsun" tezahüratı nedeniyle soruşturma açıldı.

İsveç'in Expressen gazetesinin haberinde, tezahüratı futbolcularla 20 bin taraftarın hep bir ağızdan yaptığı ifade edildi.

Şikayet üzerine savcının 15 saniyelik tezahüratın görüntülerini incelemeye aldığı belirtilirken, inceleme sonunda tezahüratın hakaret içermediği ve soruşturmayı düşürdüğü kaydedildi.

Konu hakkında Exprssen gazetesine konuşan Groningen takımının iki İsveçli oyuncusu Rasmus Lindgren ve Simon Tibbling, Flemenkçe bilmedikleri için tezahüratı anlamadıklarını söyledi.

Haberde, Ajax'ın taraftarları uzun yıllardır kendilerini diğer futbol takımlarının taraftarlarından ayırmak için 'Yahudi' diye nitelerken, Groningen taraftarının, Ajax taraftarlarını kastederek böyle bir tezahürat yaptığı belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi