İsveç'in Süper Ligi Takımlarından Hammbarby'nin alt yapısında oynayan 10 yaşında ki İshak Vural yeteneği ile büyük kulüpleri şimdiden peşine taktı. 
Daha 10 yaşında olmasına rağmen top hakimiyeti ile şaşırtıcı özelliklere sahip olan İshak Vural, geleceğin Messi'si olarak gösteriliyor.

Yakın zamanda sakatlanmaktan dolayı futbolu bırakan 34 yaşında ki Baba Cüneyt Vural ise, futbol hastası bir aile olduklarına dikkat çekerek, '' İsveç AIK  takımda yıldız olacağı bir zaman da talihsiz sakatlık geçirerek futbol hayatının bittiğini söyledi. Eşinin de İsveç birinci ligi ve ikinci liginde futbol oynadığını vurgulayan Vural, tam futbol müptelası bir aile olduklarını oğlu İshak Vural'a annesinin de çok yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

İsveç'in futbol eğitiminin Avrupa seviyesinde olduğunu ifade eden Cüneyt Vural, bir çok ünlü kulübün oğlunu izlemeye gelmesine rağmen 13-14 yaşına kadar İshak'ın İsveç kulübü Hammbarby'nin alt yapısında eğitim almasına devam erme taraftarı olduğunu söyledi.

Hammbarby Spor Akademisi'nin başında bulunan Johan Lager ise, İsak'ın düzenli antreman yaptığını ve her geçen gün üzerine koyarak yeteneklerini geliştirdiğini söyledi. Röportaj öncesi, geleceğin yıldız adayı genç yetenekleri kamera karşısında övmenin,  çocukların gelişimini çok kötü etkilediğini söyleyen Lager, bu nedenle bir çok genci futbolcu olmadan kaybettiklerini ifade etti. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi