Önceden yalnızca kullanıcıların kendi yazdıkları tweet’lere yorum yapılabilen Twitter’da artık yeniden gönderilen iletiler de yorum alacak. Herhangi bir açıklama yapılmaksızın kazandırılan yeni özellikten Twitter kullanıcılarının oldukça fazla faydalanması bekleniyor.

Artık herhangi bir tweet'i retweet veya diğer bir deyişle ‘RT’ yaparken isterseniz kendi yorumunuzu da ekleyebileceksiniz. Böylece RT yaparken kendi görüşünüzle tweet'i destekleyebilecek veya üzerine farklı bir eleştiri yazabileceksiniz.

Twitter nedir?

Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına tweet (İngilizce cıvıldama anlamına geliyor) adı verilen en fazla 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracıdır. Kullanıcılar tarafından atılan tweetler herkes tarafından görülebilir. Ancak kullanıcılar attıkları tweetleri sadece kendi arkadaşlarının görebileceği şekilde sınırlandırabilir. Kullanıcılar diğer kullanıcıların tweetlerine üye olabilirler.

Barack Obama seçimlerde faydalanmıştı

Üye oldukları kişi veya kurumların takipçi sayısını ve bunların kimleri takip ettikleri görebilirler. Tüm kullanıcılar Twitter'ın websitesi aracılığıyla tweetlerini gönderebilir ve alabilirler. Kullanıcılar Twitter'ın websitesine uyumlu harici uygulamalar (akıllı telefonlar gibi) veya belirli ülkelerde erişilebilen kısa mesaj servisi tarafından giriş yapabilirler. 2008'deki ABD seçimlerinde özellikle Barack Obama tarafından sıklıkla kullanılan Twitter'dan Türkiye'deki son yerel seçimlerde de sıklıkla yararlanıldı. Ayrıca Twitter, sosyal medyanın en popüler araçlarından biri olarak gösteriliyor.
Editör: İsveç Gündemi