Robotlar ve otomasyon birçok işi elimizden alacak. Hatta bu süreç çoktan başladı bile. Bir ileri safhasında pek çok kişi ya işsiz kalacak ya da gelişen teknoloji ile beraber yeni iş kolları ortaya çıkacak.
ABD'de yapılan bir araştırma halkın üçte ikisinin otomasyonun yakın gelecekte insanları işsiz bırakacağını düşündüğünü ortaya koyuyor. Amerikalılar otomasyona şu an için öcü gibi bakıyor olsa da İsveçliler için bu durum son derece farklı.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre İsveç halkının yüzde 80'i yapay zeka ve robotlar hakkında son derece olumlu fikirlere sahip.

Yapay zeka nedir?

İsveç Çalışma Bakanı Ylva Johansson da New York Times gazetesine bu konu ile ilgili şu sözleri söyledi: 'İşler ortadan kalkarsa biz de insanları yeni işler için eğitiriz. İşleri değil işçileri koruyacağız'.

İsveç halkının hükümetlerine ve çalıştığı kurumlara olan sonsuz güveni bu anketin sonucundaki en büyük etken.

İsveçliler'e göre otomasyon, iş verimliliğini artırma adına oldukça faydalı bir gelişme. İsveç'te çalışanlar, çalıştıkları kurumun yüksek karlarından pay alıyor. İş verimliliği ile artan yüksek pay oranlarında otomasyon da büyük rol oynayacak.

Sağlık, eğitim ve sosyal güvence hizmetleri konularında da oldukça başarılı olan İsveç'te halk aldığı hizmetler karşılığında vergi ödemekten de son derece memnun.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu 
Editör: İsveç Gündemi