Dünyanın en ünlü YouTube yıldızlarından, takma adı PewDiePie olan İsveçli Felix Kjellberg(27) siyahi insanlara ırkçı söylemde bulunduğu için büyük tepki aldı.
İsveç'in devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, 57 milyondan fazla abonesi bulunan Felix Kjellberg'in Youtube'deki kanalı PewDiePie'de canlı yayın yaptığı sırada  siyahi insanlara “Nigger” ırkçı  kelimesini kullandığı için büyük tepki aldı.Hatasının ardından özür dileyen Kjellberg'e karşı  tepkisi devam eden binlerce kişinin kanalı izlemekten vazgeçtiği belirtildi.

- Yahudi karşıtı video

Kjellberg, daha öncede  PewDiePie programında  “Tüm Yahudilere Ölüm” pankartı taşıyan birisini videosunda yayınlamış ve ona gülmüştü. Irkçı yayın, YouTube yıldızının önemli iş fırsatlarını da kaçırmasına neden olmuştu. Disney’in alt şirketlerinden biri olan Maker Studios, PewDiePie markasını kullanarak TV programları, uygulama ve ürün hazırlamaktan vazgeçmişti.

Öte yandan Twitter sayfasından yayımladığı bir video ile ''İslam devleti'' diye dalga geçen Felix Kjellberg'in Twitter sayfası geçici olarak bir süre engellenmişti.

Editör: İsveç Gündemi