Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, geçtiğimiz kasım ayında Google’a 2.42 milyar avro ceza kesmişti. Mahkeme, şirketin kendi alışveriş karşılaştırma servisine haksız avantaj sağladığı gerekçesiyle bu kararı almıştı.

İsveç şirketinin CEO’su Mikael Lindahl, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Google’ın yıllar boyunca bizi uğrattığı zararın tazminatını istiyoruz. Ancak aynı zamanda bu davayı Google’ın 14 yıl boyunca rekabet yasasını ihlâl etmesinden zarar gören kullanıcılar için verilen bir savaş olarak değerlendiriyoruz.”

Google’ın Avrupa’da tekel benzeri bir pozisyonda olduğunu iddia eden PriceRunner, internet devinin hâlâ Avrupa Birliği Komisyonu’nun kararına uymadığını ve hakim pozisyonunu kötüye kullandığını öne sürdü. PriceRunner ihlâlin hâlâ devam etmesi gerekçesiyle ödenecek tazminatın talep edilen asıl miktardan daha fazla olması gerektiğini de iddia ediyor.

Google, Avrupa Birliği tarafından kesilen cezaya yaptığı ilk itirazdan sonuç alamamıştı. Geçtiğimiz ay bir itiraz daha yapan şirket, bazı konuların netleştirilmesi gerektiğine inanıyor. İnternet devi, PriceRunner’ın davası konusunda bir açıklama yapmadı.

Editör: İsveç Gündemi