Facebook tarafından satın alındıktan sonra yoluna yeni özellikler edinerek devam eden Instagram, şimdilerde Dünya’nın en popüler sosyal medya platformlarından biri olarak görülüyor.

Fotoğraf ve video paylaşmanın yanı sıra geçtiğimiz günlerde Snapchat vari özellikler dahi edinen platform, şimdi ise daha farklı bir özellik ile haber konusu olmuş bulunmakta.

Her daim hizmeti en iyi hale getirmek için çabalayan geliştirici ekip, açıklanan bilgilere göre taslak olarak kaydet seçeneğini sisteme entegre etmek ile uğraşıyor.

Eğer yeni özellik sağlıklı bir şekilde hizmete dahil edilir ise fotoğraf üzerinden yapacağımız değişiklikler paylaşmasak dahi taslak olarak kaydedilebilecek. Daha sonra kaydedilen bu görseli paylaşmamız da mümkün olacak.

Henüz tüm kullanıcılar için aktif bir şekilde kullanılabilir olmayan yeni özellik, sınırlı sayıdaki Instagram üyesi ile buluşmuş durumda.

Bir nevi deneme süreci yaşayan taslak olarak kaydet özelliğinin bu süreci sorunsuz bir şekilde atlattıktan sonra Dünya genelindeki tüm kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.

Konuyla ilgili haber paylaşan TechCrunch, henüz bu özelliğin tüm kullanıcılar için kullanılabilir olup olmayacağı hakkında kesin bir yargıya varmış değil.

Beklentiler her ne kadar yayımlanacağı yönünde olsa da yönetimin geri bildirimler ışığında özelliği hiç yayımlamadan rafa kaldırması da ihtimaller dahilinde.

Editör: İsveç Gündemi