Sosyal Medya Sitesi Facebook yeni bir tatbikat geliştirmeye başladı. BBC'nin yaptığı habere göre artık Sosyal Medya Sitesi Facebook üzerinde şüpheli gördüğünüz intihara meyilli mesajları bildirebileceksiniz. Bunu icra ederken intihar önleme tuşuna tıklamanız lazım geliyor . Bu süreçten akabinde size intihara meyilli olan kullanıcıya ne biçimde ve nasıl ulaşabileceği hakkında bir dizi kısa sorular yönlendirilecek ve bu sorular neticesinde siz belki de bir yaşam kurtaracaksınız.

Sosyal Medya Sitesi Facebook Ürün müdürü Rob Boyle'nin " Sıkıntı içinde olan insanların Sosyal Medya Sitesi Facebook üzerinden bildirimlerini 2011 den bu yana raporladıklarını ve bu bildirimlerinin bazılarının ölümle sonuçlanması üzerine bu tuşu geliştirme kararı aldıklarını" ifade etti . Uygulamaya destek olarak Ruh sağlığı kuruluşları, Forefront, Now Matters Now, ve National Suicide Prevention Lifeline  gibi  kurumlarında destek verdiği ve gelişiminde birebir etkileşimde olacağı acıkladı .

Kimbilir sizlerde bir yaşam kurtarabilirsiniz. Artık beğenmek ya da ne oldu sorusunu sormak yerine daha da hızlı davranabilirsiniz. Zira yaşam saniyelerin arasında olabilir.
Editör: İsveç Gündemi