Facebook sayfasından açıklama yapan İsveçli bayan Mattisson, parayı ödeyecek durumunun olmadığını söyleyince iş yerinde ki bir arkadaşı, sokak dilencileri gibi yaparak parayı bulabileceği fikrini paylaştığını belirtti. 
Bunun üzerine, arabasını bıraktığı tamir firmasının önünde eline bir plastik kutu alarak, sokakta dilenenler gibi, ''merhaba, merhaba '' kelimesini söylediğini  ve arkadaşının da kendisini cep telefonuyla görüntüye aldığını belirtti. 

Görüntüyü facebook sayfasına yüklediğini belirten Mattisson, videonun açıklama kesimine de telefon numarasını yazarak, ''arabam tamircide, ekonomik yardıma ihtiyacım var. Yardım etmek isteyenler lütfen numaramı arasın'' yazdığını ifade etti.

Facebook arkadaşlarının sayısının çok az olmasına rağmen beklemediği bir ilgiyle karşılaştığını belirten Ann-Mari Mattisson, sayfasında ki video'nun beşyüz 10 bin kişi tarafından izlendiği, beşbin 500 kişi tarafından da paylaşıldığını bildirdi. Tamir parasını çıkarttığını söyleyen Ann-Mari Mattisson, 200 kişininde mesaj göndererek ''insanlara kötü örnek oluyorsun'' diye eleştiri getirdiğini ifade etti. 

Bu ilginç dilenme uygulaması, İsveç Metro gazetesinde de  haber olarak  geniş yer aldı. 

Editör: İsveç Gündemi