Almanya'nın Köln kentinde kurulan AK Parti Yurt Dısı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Baskanı ve Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yurt dışındaki sandıklar Türkiye'den daha erken açılacağından iki ay önceden seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.


Toplam 3 milyona tekabül eden bir seçmen kitlesinin yurtdışında olduğunu hatırlatan Yeneroğlu, "52 ülkede ve 119 konsolosluk bölgesinde vatandaşlarımız oy kullanacaklar. Yani Türkiye'deki seçmenin yüzde 5'ine tekabül eden bir rakam. Bu Türkiye'de yapılan seçimleri ve referandum sonuçlarını etkileyebilecek bir güce sahip. Her oy çok değerli" dedi.

YENİ DÜZENLEME

Almanya'da 1.5 milyon, Fransa'da 320 bin, Hollanda'da 250 binin üzerinde seçmen bulunduğunu belirten Yeneroğlu, bu seçimlerde vatandaşların önceki seçimlere nispeten daha rahat oy kullanma imkanına sahip olacağını söyledi.

Yeneroglu, "Sandıklar sabah 09.00'dan aksam 21.00'e kadar açık olacak. Dolayısıyla çalışan insanlar da kendilerine uygun bir vakit bulup oy kullanabilecekler. Yurtdışında yaşayan insanlar istedikleri yerde oy kullanabilecekler. Mesela Hollanda'da yaşayan biri, isterse daha yakında, Almanya'nın bir şehrinde oy kullanabilecek. Bu sebepten yurtdısında katılımın daha da artmasını ümit ediyoruz, bu konuda çalısmalarımızı sürdürecegiz" açıklamasında bulundu.

BİLGİ KİRLİLİĞİ

Gelecek hafta tüm ekipleriyle sahaya inip bilgi kirliliğine karsı yurtdısındaki seçmeni bilinçlendireceklerini söyleyen Yeneroğlu, "Ortada sanki bir rejim tartışması, sanki tek adamlık rejimi varmıs gibi gerçeklerle alakası olmayan, teknik verilerle alakası olmayan saptamalarla toplumumuzu yönlendirmeye çalısıyorlar. İnşallah Mart itibarıyla vatandaşımızın her biri 18 maddedeki değişimle ilgili neredeyse anayasa uzmanı olarak sandıklarda çok bilinçli sekilde oylarını kullanacaklar" dedi.

Editör: İsveç Gündemi