TÜRKİYE’de 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı seçmenler 34 karayolu, havalimanı ve liman gümrük kapısında 7 Haziran Perşembe gününden başlayarak 24 saat boyunca oy kullanabilecek. Gümrüklerdeki oylama 24 Haziran Pazar günü saat 17.00’de sona erecek.
Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda gümrüklerdeki oy verme işlemi 30 Haziran Cumartesi saat 08.00’de başlayacak ve 8 Temmuz Pazar saat 17.00’ye kadar devam edecek.

SANDIK KONULACAK GÜMRÜK KAPILARI
Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kaydı bulunan seçmenlerin, tatil günleri de dahil 24 saat boyunca oy kullanabilecekleri gümrük kapıları şunları:
Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Karkamış, Cilvegözü, Öncüpınar, Çobanbey, Dereköy karayolu gümrük kapıları, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Çardak, Hasan Polatkan, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Süleyman Demirel, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun Çarşamba, Trabzon, Zonguldak Çaycuma Havalimanları, Kuşadası, Ayvalık, Derince, Mersin, Taşucu ve Samsun limanları...
Editör: İsveç Gündemi