Merkezi İsveç'e bulunan otomobil üreticisi Volvo radikal bir karar alarak 2019'dan itibaen üreteceği tüm otomobil modellerinde elektrikli motorlara yer vereceğini duyurdu.

Otomotiv endüstrisinde bir ilk olan bu cesur kararı ile Volvo içten yanmalı motorlu otomobil üretimine de son verecek.

Volvo'nun üreteceği elektriki otomobil serisi tamamen elektrikli, takılabilir hibrit ve düşük güçlü hibrit modellerden oluşacak.

Volva ayrıca 2019 ve 2021 yılları arası tamamen elektrikli çalışan 5 otomobil üreteceğini de bildirdi. Tamamen elektrikli olacak bu 5 otomobil modelinin 3'ü Volvo, 2'si Volvo'nun performans otomobil üretim kanadı olan Polestar markaları adı altında piyasaya sunulacak.

Tamamen elektrikli 5 otomobil benzin ve dizel takılabilir hibrit ve düşük güçte hibrit 48 volt seçenekleri de sunacak.

İnsanların elektrikli otomobil taleplerinde ciddi bir artış olduğunu ve müşterilerin günümüzdeki ve gelecekteki ihtiyaçlarına yanıt vermek istediklerini söyleyen Volvo Yöneticisi Hakan Samuelsson bundan böyle müşterilerin istedikleri elektrikli Volvo otomobili seçebileceklerini belirtti.

Bu açıklamanın yanmalı motorla çalışan otomobil üretiminin sona ereceği anlamına geldiğini ifade eden Samuelsson Volvo Cars'ın 2025 yılı itibari ile toplamda 1 milyon elektrikli otomobil satma hedefinin olduğunu, bu duyuruyu gerçeğe bu şekilde dönüştüreceklerini söyledi.

Tamamen içten yanmalı motorların üretimden kalkacağını duyuran Volvo otomobil seçeneklerini elektrikli seçeneklerle beraber sunacağı içten yanmalı motorlara dönüştürecek. Volvo bu süreç için gereken zaman dilimi hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Bu duyuru ayrıca Volvo'nun çevresel etkileri de göz önüne aldığını gösteriyor. Volvo kendisini ürünlerinde ve operasyonlarında karbondioksit salınımı oranını en aza indirgemeye odaklanan bir şirket olarak tanımlıyor. Volvo 2025 yılı itibari ile iklime zararsız üretime geçmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz yıllarda bazı otomobil üreticisi firmalar da elektrikli otomobil stratejilerini geliştireceklerini duyurmuştu. Alman otomotiv devi Volkswagen elektrikli motora sahip olmayan otomobil modellerinin yanı sıra elektrikli otomobil modellerini de müşterilerinin beğenisine sunacağını belirtmişti. Fransız otomobil üreticisi Citroen de serisine elektrikli bir otomobil modelini ekleyeceğini ifade etmişti. 


Editör: İsveç Gündemi