Partinin Stockholm'de düzenlenen seçim kurultayında, delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Kayhan, onuncu sıradan milletvekili adayı gösterildi. 2014 genel seçimlerinde Sosyal Demokrat İşçi Partisinden 12. sırada milletvekili adayı gösterilen Kayhan, seçilememiş ama yedek sırada milletvekili adayı olarak listede yer almıştı.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki genç siyasetçi Sultan Kayhan, seçilme şansı yüksek bir sıradan milletvekili adayı gösterildiği için mutlu olduğunu ve kendisini destekleyen delegelere teşekkür etti.

- Mart ayından beri milletvekili görevini yürüttüğünü söyleyen Kayhan sözlerine şöyle devam etti:

''2017'nin Mart ayından beri milletvekili görevini yürütüyorum. 2010 yılında Sosyal Demokrat Partisinde siyasete başladım. İlk başta Stockholm Belediyesi'nde görev aldım. 2014 genel seçimlerinde partimden 12. sırada milletvekili adayı oldum. Seçimlerden sonra hemen milletvekili olarak parlamentoya giremedim. Yedek milletvekili sırasındaydım. Geçen Mart ayında bir milletvekilinin başka bir göreve geçmesi üzerine onun yerine mecliste milletvekili olarak göreve başladım. Dokuz ay sonraki yapılacak seçimlerde ise partim beni Stockholm'den 10. sırada milletvekili adayı gösterdi''

- Dokuz aylık milletvekilliği performansı

Mecliste görev aldığı dokuz aylık dönemi de değerlendiren genç siyasetçi, ''İlk önce Adalet Komisyonunda yer aldım. Oradaki görevim terörizm ve gençlerin işlediği suçlarla ilgiliydi. İkinci olarakta Sosyal Komisyon da yer aldım. Orada da, sağlık üzerine görev yaptım. Komisyon dışında da refah sistemi ile ilgili çalışmalarım oldu. Kadın- erkek eşitliği üzerine çalıştım. Eğer gelecek seçimde tekrar milletvekili seçilirsem, tekrar refah sistemi üzerine çalışma yapmak istiyorum.

-''Her yıl Türkiye'ye gidiyorum''

Konya'nın Kulu ilçesinden gelen bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Kayhan, ''60'lı yılların sonunda babam Konya'nın Kulu ilçesinden İsveç'e gelerek yerleşmiş. Annem de Isparta'dan gelerek buraya yerleşmiş ve babamla evlenmiş. İlk Kulu'lu kadın bir milletvekili olarakta parlamentoda görev yapıyorum. Stockholm'de doğdum ama her yıl Türkiye'ye tatil için gidiyorum. Bu yazda Kulu'yu ziyaret etmeyi düşünüyorum. Burada Türkiye'den gelen yada göçmen kökenli bayanların da beni örnek alıp, ''Bizde yapabiliriz, daha iyi yapabiliriz'' şeklinde düşünmelerini isterim'' dedi.

- Konya Kulu'dan İsveç'te üç milletvekili adayı

Öte yandan geçen ay, sağ Liberal Merkez Partisi tarafından Göteborg kentinden birinci sıradan Türk kökenli siyasetçi Mikail Yüksel (35) birinci sıradan milletvekili adayı gösterilirken, aynı partiden Linköping kenti Çevre ve Enerjiden Sorumlu Belediye Başkanı Muharrem Demirok, (42) Östergötland bölgesi ikinci sıra milletvekili adayı göstermişti.
Konya'nın Kulu ilçesinden gelen üç genç siyasetçinin de üst sıralarda milletvekili adayı olması ülkede dikkat çekti.


Editör: İsveç Gündemi