İsveç Başbakanı Stefan Löfven'in dün Kültür Bakanlığına Yeşiller Partisinden Amanda Lind'in getirdiğini açıklamasının ardından büyük eleştiri aldı.

Amanda Lind'in 2016 yılında Türk STK'larının programına katıldığı gerekçesi ile istifa etmek zorunda kalan  Şehircilik ve İletişim eski Bakanı Mehmet Kaplan'ı bir süre önce sosyal medyada övdüğü ortaya çıktı.

Lind, Ingstram hesabından Yeşiller Partisi'nin ilk kahramanı Mehmet Kaplan yazmıştı. 

Parti arkadaşına yazdığı bu yorumu bile hazmedemeyen İsveç medyasından bazı kalemler Amanda Lind'in bakanlığa getirilmesinden 5 dakika sonra linç girişimine başladı.

Haberlerde, İsveç Milli Görüş Teşkilatı için ''Yahudi Düşmanı, Radikal İslamcı Nazi Örgütü'' İsveç Ülkü Ocakları içinde ''Irkçı Türk Örgütü Boz Kurtlar'' yazarak çirkin bir algı operasyonuna imza atıldı.  İftiralara devam eden yazılarda  Mehmet Kaplan'ın bu teşkilatlarla derin ilişkileri olduğu belirtildi. 

Ağır baskı ve eleştirilerin ardından kısa bir açıklama yapan Kültür Bakanı Amanda Lind, ''Mehmet Kaplan bir hata yaptı ve istifa etti. Ben Mehmet Kaplan'ın çevre için yaptığı çalışmalardan dolayı övdüm'' dedi. 

İsveç'te Şehircilik ve  İletişim eski Bakanı Mehmet Kaplan, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edildiği bir iftar yemeğinde çekilen fotoğrafının İsveç medyasında “Irkçılarla yemek yediler” başlığıyla yayınlanmasının ardından 2016 yılında görevinden istifa etmişti.

Editör: İsveç Gündemi