İsveç Sosyal Hizmetler Bakanı Annika Strandhall'ın geçen hafta sosyal medya hesabı Tvitter'dan Macar hükümetini popülistlikle suçladığı eleştirilerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Geçen hafta Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, ''İsveç hükümeti, bizim göçmenler yerine ailelere harcama yaptığımızı anlamak istemiyor." şeklinde İsveçli bakanı eleştirirken, en sert tepki Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen'den geldi.

Ülkesinde yayın yapan Echo-TV'de bir talk şova katılan Semjen, İsveçli Bakan Strandhall için, '''Zavallı hasta yaratık. Doğa yasalarına uyumu sorgulayan kişinin hasta biri olacağı açık'' ifadelerini kullandı.

Bu tepkinin ardından İsveç devlet televizyonu SVT'ye kısa açıklamada bulunan İsveç Sosyal hizmetler Bakanı Annika Strandhall, “İsveç ve Macaristan arasında cinsiyet eşitliği politikaları arasında büyük farklılıklar var. Kişisel saldırılara girmeden politik açıdan fikir tartışması yapabilmek önemlidir'dedi

Macar Başbakan Yardımcısı Semjen'un kendisi hakkında söylediği sözlere cevap vermeyeceğini aktaran Strandhall, Macaristan ile aramızda geliştirmemiz gereken bir diyalog” olduğuna inanıyorum''dedi.

- İsveçli bakan, Macaristan'ın çocuk ve kadın politikasını eleştirmişti

İsveç Sosyal Hizmetler Bakanı Annika Strandhall Tvitter hesabından "Macaristan'da olanlar korkutucu. (Macaristan Başbakanı Viktor) Orban şimdi de daha çok 'gerçek' Macar çocuğunun dünyaya gelmesini istiyor. Sağcı popülist politika 30'lu yıllardan beri kadınların uzun mücadeleler neticesinde elde ettikleri kazanımları yok etmek istiyor." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Editör: İsveç Gündemi