Başbakan Stefan Löfven sosyal sorumluluk alanlarında artan boşluğa dikkat çekti.

Örebro'de katıldığı parti konferasında konuşan Löfven, ülkede başta okullar olmak üzere birçok alanda ayrımcılıkların artmaya başladığını ve bunların önüne geçilmesi içinde sosyal sorumluluğun farkındalığına vurgu yaparak herkesin birbirine eşit davranması gerektiğinin altını çizdi.

Dünya'da sosyal yaşam alanları ve diğer sosyal sorumluluklar noktasında herkesimi kucaklayan yapı noktasında herkesin İsveç modelini uygulamaya çalışırken, İsveç'te son dönemlerde baş gösteren bazı ayrımcı davranışlara itibar edilmesi ve bunların önüne geçilmesi için herkese eşit davranacaklarını savundu.

Artan sığınmacı sayısı noktasında da bu sayıyı azaltmak amacıyla bir takım politikalar geliştireceklerini belirtirken, hiç kimsenin sığınmacılara karşı farklı davranması ve dışlamasının doğru olmadığını da sözlerine keledi.

Son dönemlerde İsveç'in daha çok sığınmacı almak için büyük baskılar yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken başbakan İsveç'in göç politikaları noktasında kendi yol haritasını kendi çizeceğini ve kimsenin dayatmasıyla karar almayacağını belirtti.
Editör: İsveç Gündemi