Kırımlı hak savunucuları Kiev’de 8 Mart tarihinde İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile bir araya geldi.
 
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, kişisel Twitter sayfasında yaptığı açıklamada, Kırımlı aktivistlerle bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade etti. 
 
Margot Wallström, “Kırımlı hak savunucularıyla görüşmekten memnunum. Bu cesur insanlar yarımadada insan hakları durumunun kötüye gittiğini bildiriyor” diye kaydetti. Ayrıca Wallström, yazısına "Kırım Ukrayna’dır" etiketini de ekledi.

Wallström ile yapılan görüşmeye, Kırım İnsan Hakları Grubu Başkanı Olga Skripnik, KrımSOS insan hakları teşkilatı koordinatörleri Alim Aliyev ve Tamila Taşeva katıldı.
 
Kırım İnsan Hakları Grubu’ndan yapılan açıklamada, görüşmeye katılan insan hakları teşkilatları temsilcilerinin İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile yaptığı görüşme esnasında Kırım’daki insan hakları ihlallerini ele aldığı belirtildi.
 
Hak savunucuları, “Kırım İnsan Hakları Grubu Başkanı Olga Skripnik, Kırım’daki siyasi tutukluların sorunlarını dile getirdi ve Kırımlıların yasa dışı olarak Rusya Federasyonu ordusunda askerlik yapmak üzere (zorla silah altına alındıkları) anlattı” diye kaydetti.
 
Daha önce Refat Çubarov, Ukrayna-NATO Parlamentolar arası Konseyi’nde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yapılan sistematik insan hakları ihlalleri hakkında bilgi verdi. Çubarov, işgal edilen Kırım yarımadasında sistematik olarak özellikle de Kırım Tatar halkına karşı yapılan insan hakları ihlalleri, işgalci yönetime muhalefet olan Kırımlıların zorla Kırım’ın dışına itilme, Rus pasaportlarını zorla aldırtma, dini ve etnik ayrımcılıkları anlattı.

QHA
Editör: İsveç Gündemi