Son olarak sol ittifaktan Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi, sağ ittifaktan Center Parti ve Liberal Parti biraraya gelerek Başbakan Stefan Löfven liderliğinde yeni bir hükümet kurma yönünde anlaşmaya vardı.

Bu Çarşamba hükümetin kurulmasına kesin gözüyle bakılırken, hükümete dışarıdan destek vermesi ya da çekimser kalması beklenen Sol Parti, oyun bozanlık yaptı. Ve Stefan Löfven Başbakanlığında bir hükümet kurulması yönündeki oylamada, ''Hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Bu sefer de hükümet kurulmazsa Nisan ayında erken seçime gidilecek ve milletin cebinden 350 milyon kron para çıkacak. Bu durumu kurtarmaya çalışan Meclis Başkanı ise, Başbakan Stefan Löfven'e 48 saat Sol Parti'yi ikna etmesi için süre tanıdı.

Yani Cuma günü dananın kuyruğu kopacak ama İsveç halkı yeni kurulacak dört partili koalisyonu istiyor mu?

Araştırma Şirketi Sifo'nun yaptığı ankete göre, İsveç halkının yüzde 49, sol ve sağ ittifaktan bir araya gelen dört partili koalisyonu istemiyor. İstemeyenlerin yüzde 37'si yeni kurulacak hükümeti 'çok kötü' bulurken, yüzde 12'de' kötü' bulduğunu açıkladı.

İsteyenlerin sayısı ise yüzde 41. Yeni kurulacak sözkonusu hükümeti çok iyi bulanların oranı yüzde 30, iyi bulanların oranı ise yüzde 11'de kaldı.

İyi ya da kötü yönde görüş bildirmeyenlerin oranı ise yüzde 11.

Bu arada İsveç'te bürokratik sistem tam yerine oturduğundan ülkede herşey tıkır tıkır işliyor. Ne ekonomi, ne borsa ne de başka bir şey etkileniyor.

Editör: İsveç Gündemi