Gerçek Finliler Partisi eski milletvekili Jussi Halla-aho, iltasanomat gazetesine yazdığı bir makalede İsveçli politikacıların ülkeye gelen sığınmacılara uyguladığı esnek politikayı aptallık olarak değerlendirdi.

Son yıllarda İsveç'e gelen ve ellerinde akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar bulunan zengin göçmenlere İsveç'in sığınma hakkı tanıdığını belirten Halla-aho, İsveç'e gelen sığınmacıların bir çoğunun Finlandiya'ya geçerek, Finlandiya'yı zor durumda bıraktığını ifade etti. ''İsveçli politikacıların aptalca uyguladığı sığınmacı politikasının zararının bir kısmını Finlandiya'nın çekiyor'' diyen  Halla-aho, İsveç'in hali vakti yerinde sığınmacı almasına son vermesini istediğini belirtti.

-2012'de İslama hakaretten hapis cezası

Gerçek Finliler Partisi'nden 2012 yılında  milletvekilliği görevinde bulunan Jussi Halla-aho, İslam'a hakaretten Finlandiya Yüksek Mahkemesi tarafından 50 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. 

-Finladiya'da göçmen sayısında rekor artış

Geçen sene 100 bin kişinin sığındığı İsveç'e bu senede 100 bin kişinin sığınması beklenirken, geçen sene bin kişinin sığındığı Finlandiya'ya bu sene 15 bin kişinin bulacağı bildirildi.

- Danimarka Dış İşleri Bakanı, İsveç'ten özür diledi

Öte yandan geçen hafta İsveç'in göçmen politikasını beğenmediğine dair, kişisel facebook sayfasında, ''İsveç'te yaşamadığım için bir kez daha çok mutluyum'' diye yorum yazan Danimarka Dış İşleri Bakanı Kristian Jensen, pişmanlığını dile getirerek  İsveç'ten özür diledi.

 İsveç Dışileri Bakanı Margot Wallström'e konu ile ilgili birde mektubu gönderen Bakan Jensen, yorumunun maksadını aştığını ve bütün İsveçlilerden özür dilediğini bildirdi. 

Editör: İsveç Gündemi