Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice öldürülmesi, Türkiye ve dünya kamuoyunda hala önemli bir gündem maddesi olarak yerini koruyor. 

İsveç'in en büyük gazetesi Aftonbladet, 2 Ekim 2018'de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in röportajına geniş yer verdi.  Üzerinden bir yıl geçen cinayeti sert şekilde erleştiren biz yazı kaleme alan gazeteci Erik Halkjaer ise, ''Gazeteciler öldürülüyor demokrasi tehlikede'' başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Basın özgürlüğünde ciddi soru işaretleri olduğuna değinen Halkjaer, ''Basın özgürlüğünün kötü durumda olması gazetecilerin hayatını tehdit ediyor. Cemal Kaşıkçı cinayetinde siyasetçilerin gazetecileri susturmaya ne kadar hazır olduğunu gösteriyor'' ifadelerini kullandı. 

Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan'ın sorumlu olduğuna işret eden Halkjaer, ''Suudi Arabistan Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulmalı. İsveç ve dünya ülkelerinin Suudi Arabistan ile ticaret yapması ve Suudi Arabistan'ın gelecek yıl G20 zirvesine liderlik etmesine izin verilmesi tüm gazetecilerle alay etmekle eş değer. Suudi Arabistan'da yargılanmadan hapsedilen 30 gazeteci de derhal serbest bırakılmalıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: İsveç Gündemi