Yaklaşık 38 bin seçmenin kayıtlı olduğu İsveç'teki Türk seçmenler, başkent Stockholm'de bulunan Kista Fuarı'na kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek.

İsveç'te, oy verme işlemi 8 Nisan Cumartesi başlayacak, 9 Nisan Pazar günü sona erecek. Oy verme saatleri her iki günde sabah 09: 00'dan, akşam 21:00'e kadar.

Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında oy kullanabilmek için, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri gereklidir.

Pasaportla oy kullanılacaksa; pasaportun geçerlilik süresinin dolmamış olması gereklidir. Nüfus cüzdanı ile oy kullanılacaksa; fotoğraflı ve T.C. Kimlik numaralı bir nüfus cüzdanı gereklidir.
Editör: İsveç Gündemi