İsveç'te sağ Liberal Merkez (C) Partisi, gelecek yıl yapılacak Parlamento seçimleri için Göteborg kentinden birinci sırada Türk kökenli siyasetçi Mikail Yüksel'i milletvekili adayı gösterdi.

İsveç'te genel seçimleri önümüzdeki yıl, eylül ayında yapılacak. Seçimler için hazırlıklar başladı. Partiler milletvekili adaylarını belirliyorlar. Sağ liberal Merkez Partisi'nin (C) hafta sonunda gerçekleştirilen Göteborg Bölge Kurultayı’nda Mikail Yüksel  delegelerin oylarının yüzde 69’nu toplayarak büyük bir başarı elde etti ve oy çoğunluğu ile partinin Göteborg ili  birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.

35 yaşındaki Türk kökenli siyasetçi  bu başarısıyla yine bir ilke imza attı ve İsveç siyasi tarihinde seçimlerde birinci sıradan milletvekili adayı gösterilen ilk Türk kökenli  kökenli siyasetçi oldu.

Şimdiye kadar İsveç'te birinci sıradan milletvekili adayı gösterilen ilk Türk kökenli siyasetçi olan 35 yaşındaki Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Seçim bölgemde delegelerin verdiği büyük destek beni oldukça mutlu etti. Ben Türk kökenli İsveçli bir siyasetçiyim. Bundan sonra Allah izin verirse tek amacım İsveç'in sorunlarıyla ilgilenmek. Benim için uyum ve getto diye adlandırdığımız kenar mahallelerdeki çete olayları öncelikli geliyor.'' dedi.

Bulaşıkçılıktan milletvekilliği adaylığına

İsveç'e gelmeden önce Konya'nun Kulu ilçesinde yaşadığını anlatan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkedeki hayatıma bulaşıkçı olarak başladım. Pizzacılık, taksi şoförlüğü, kaynakçılık gibi birçok iş yaptım. Türk ve göçmen kökenli siyasetçi eksiği olduğunu görerek Göteborg Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümüne girdim ve aynı zamanda da siyasete atıldım. 3 yıl gibi kısa bir sürede çok çaba göstererek bu başarıyı elde ettim. Hedefim, bir göçmenin bulaşıkçılıktan İsveç meclisine gidip bu ülke için faydalı işler yapabileceğini göstermek. Herkese örnek olmak.''

Editör: İsveç Gündemi