24-25 Ekim'de Türkiye Seçimleri için Oy kullanma çağrısı

Yaşadığımız demokrasilerde en önemli görev ve sorumluluklarımızdan biri, ülkeyi yöneten parlementonun ve hükümetin oluşumunu sağlayan genel seçimlerde oy kullanmaktır.

Bizler de 24-25 Ekim tarihlerinde, geldiğimiz ülke olan, vatandaşlık ve moral bağlarımızın devam ettiği Türkiye'yi yönetecek parlementoyu ve hükümeti belirlemek için oylarımızı kullanacağız.

Hangi siyasal parti yanlısı olursak olalım, sandığa gitmek ve oy kullanmak bir vatandaşlık görevi olduğu gibi, demokratik bir hakkın kullanılması anlamında da büyük bir değere sahiptir.

Türkiyeli göçmenler olarak geldiğimiz ülke ile bağlı bir çok sorunumuz olduğu bilinmektedir. Ve bu sorunların ele alınması, tartışılması ve çözümlere kavuşturulması bizlerin aktif bir biçimde iktidarların oluşumuna ne denli katkı koyduğumuzla yakından ilişkilidir.

Tercihlerimizin dışında, katılımın yüksekliğinin hak arama çabalarımıza güç katacağı da unutulmamalıdır.

7 Haziran seçimlerindeki katılımın çok zayıf olduğu açıktır. Bu durumun bizleri, yaşadığımız sorun ve ihtiyaçlarımıza ilişkin mücadelemizde güçsüz kıldığının da altını çizmeliyiz.

Katılımın yüksekliğinin, sonuçları daha kabul edilir kılacağı gibi, demokratik anlayışlarımızı ve alışkanlıklarımızı da güçlendireceğini düşünüyoruz.

Bizler genel seçimlere katılan siyasi partilerin İsveç temsilcileri olarak oy kullanma hakkı olan tüm vatandaşlarımıza, karşılıklı saygı, güven ve hoşgörü ortamında sorumluluklarını yerine getirmeleri ve mutlaka oy kullanmaları çağrısında bulunuyoruz.

Sandığa gitmenin ve oy kullanmanın bir vatandaşlık sorumluluğu ve görevi olduğu, katılım yüksekliğinin, sonuçların demokratik karekterinin düzeyini gösterdiğini de belirtmek istiyoruz.

Seçimin, Türkiye ve insanlarımız için, demokrasi ve barış için olumlu sonuçlar doğurmasını diliyoruz.

Stockholm 13 Ekim 2015

AKP İsveç -CHP İsveç -MHP İsveç- HDP İsveç- VP İsveç

Özer Eker- Hakan Güner -İlhan Şentürk -Hasan Bozlak- Ömer Bilginalp

50.yıl Anma Etkinlikleri Komitesi

A. Haydar Akan

Editör: İsveç Gündemi