İran asıllı Hanif Bali, İran ve Ortadoğu'dan İsveç'e gelen göçmenlerin sosyal medyada eleştirmesi ile ön plana çıkan bir siyasetçi profili çiziyor. Özellikle göçmenlerin cinsel istismarlarını paylaşımlarında ağır şekilde eleştiren Bali bu sefer kendisi küçük bir kıza  cinsel istismarda bulunduğuna dair suçlamalarla karşı karşıya.

Aftonbaladet gazetesinin haberine göre,  Hanif Bali 15 yaşındaki kız ile ev ödevlerini yapmak için iletişime geçti.  Daha sonra Bali'nin genç kıza cinsel istsmarlarda bulunduğu iddia edildi. 

Hanif Bali ise sosyal medya hesabından kendisini savundu. Milletvekilliğinden istifa etmeyeceğini kaydeden Bali, ''Sözkonuusu kız önce ders yardımı ile benimle iletişime geçti. Daha sonra bana farklı isteklerle geldi. O zaman iletişimi kesmeliydim. Ben uyugunsuz fotoğraf istemedim ve uygunsuz bir şey yapmadım. Muhalifler tarafından uzun süredir sürdürülen asılsız iddiallar yüzünden istifa etmeyeceğim'' ifadelerini kullandı. 

Ilımlı Muhafazakâr Moderat Parti'den yapılan açıklamada iddialar hakkında incelemelerin sürdüğünü ve daha sonra kamuoyuna bir açıklama yapılacağı bildirildi. 

Editör: İsveç Gündemi