Aynı zamanda Sosyal Demokratlar partisi lideri de olan Stefan Lofven, Norveç’te düzenlenen Kuzey Ülkeleri Konseyi sonrası yaptığı açıklamada, “Bugünkü görüşmeler bizi kesin çözüme bir adım daha yaklaştırdı” ifadelerine yer verdi.

Lofven ayrıca, “Birkaç gün sonra hemen hükümeti kuracağız demek çok güç. Fakat görüşmelerle ve karşılıklı fikir alışverişi ile ilerleme kaydedebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

İsveç'te seçim sonrası durum
İsveç'te 9 Eylül'de yapılan seçim sonuçlarına göre, oylar merkez sağ ve merkez sol blok arasında neredeyse eşit şekilde dağılmıştı. Kritik seçimlerin galibi ise desteğini artırarak yüzde 18 oy alan popülist ve göçmen karşıtı söylemleriyle dikkat çeken aşırı sağcı İsveç Demokratları olmuştu.

Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller ve Çevre Partisi'nin azınlık hükümeti, parlamentodaki oylamada 142 evet, 204 hayır oyu nedeniyle güvenoyu alamamıştı. Böylelikle, sağ partilerin koalisyon hükümeti kurması halinde, göçmen karşıtı aşırı sağ görüşlü İsveç Demokratlar Partisi (SD) "kilit siyasi güç" haline gelmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

VİDEO | İtalya'da şiddetli yağmur: Venedik su altında kaldı

3 bin yıllık Asur eseri şimdiye kadarki en değerli parça olarak açık arttırmaya çıkıyor

Prens Harry ve oyuncu eşi Meghan, Yeni Zellanda'da çizme fırlattı

Kaynak:  Reuters

Editör: İsveç Gündemi