İsveç'te iki ay önce istifa eden Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan ile, iki hafta önce istifa eden Başbakan Yardımcısı, İklim Bakanı Asa Romson'un yerine atanan yeni bakanlar belli oldu.
Başbakanlık binasında bir basın toplantısı düzenleyen İsveç başbakanı Stefan Löfven, Şehircilik ve İskan Bakanlığına Mehmet Kaplan'ın yerine Yeşiller Partisi'nden Peter Eriksson'u atadığını belirtti. Bir dizi kabinde değişikliğine gittiğini de kaydeden Löfven, iki hafta önce istifa eden Başbakan Yardımcısı, İklim Bakanı Asa Romson'un yerine Yeşiller Partisi'nden İsabella Lövin, Çevre Bakanlığı'nada Sosyal Demokrat Parti'den Karolina Skog'u AB Bakanlığı'nda Ann Lind'i atadığını kaydetti.
 Başbakan Löfven, hali hazırda Enerji Bakanlığını yürüten Süryani asıllı İbrahim Baylan'ıda enerji bakanılığının yanısıra bakanlıklar arası koordinasyonu sağlaması için Koordinasyon Bakanı'na olarak atadığını ifade etti. 
Hükümet 2 yıldır görevde
İsveç’te 14 Eylül 2014'de yapılan seçimlerden sonra Sosyal Demokrat Partiile Yeşiller’in ortaklığında kurulan azınlık koalisyon hükümeti iki senedir bu görevini sürdürüyor. 

Editör: İsveç Gündemi