LİBERAL Merkez Partisi’nin cumartesi günü Linköping’de düzenlenen Östergötland bölge kurultayında, delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Muharrem Demirok, ikinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. Çevre ve Enerjiden Sorumlu Belediye Başkanlığı görevini sekiz yıldır sürdüren Demirok, adaylığıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Türk kökenli bir siyasetçi olarak İsveç’e artık milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. İki kültürlülüğün avantajını kullanarak, birçok soruna çözüm getirmeye çalışacağımı düşünüyorum. Zaten kongrede de delegelerin beni desteklemelerine, iki kültürlü olmam ve sorunlara farklı açılardan bakmam neden oldu.”

KULU’DAN GELEN BİR İŞÇİNİN ÇOCUĞU

Konya’nın Kulu ilçesinden İsveç’e bir işçi ailesinin bu ülkede doğan bir çocuğu olduğunu anlatan Demirok, iki ay önce Liberal Merkez Partisi’nin Göteborg kenti birinci sıra milletvekili adayı gösterilen Mikail Yüksel’i de kutladı. Demirok, “Mikail Yüksel, hem Kululu olması münasebetiyle hemşerim, hem de aynı partide siyaset yapıyoruz. Mikail, iki ay önce İsveç’te birinci sıradan milletvekili adayı gösterilen ilk Türkiye kökenli siyasetçi. Ben de ikinci sıradan gösterilen ilk Türk kökenli siyasetçi oldum. İnşallah burada Türk toplumunu da temsilen iyi işlere imza atarız” dedi.

‘EN ÇEVRECİ ŞEHİR HALİNE GETİRDİK’

Demirok, Linköping’i İsveç’in en çevreci şehri haline getirdiklerini belirterek, iki geri dönüşüm tesisiyle şehrin sıcak su, elektrik ve ısınma ihtiyacının yüzde 90’ını çöpte elde ettiklerini söyledi. 2025’e kadar yüzde 10’luk petrol kullanımını tamamen sıfırlamayı amaçladıklarını dile getiren Demirok, “İsveç’te fosil yakıtların kullanımına son verilmesi yönünde büyük adımlar attık. Çöplerin yakıta dönüştürülmesi yoluyla evlerin elektrik ve ısınma ihtiyacını sağlamada İsveç’in en başarılı şehri olduk” diye konuştu.

Editör: İsveç Gündemi