Tanıtım İsveç'te sosyal medyada büyük ilgi gördü. Farklı Renkler Partisi (Partiet Nyans) etiketi Twitter'da birinci sıraya yükseldi.

Öte yandan, Stockholm'ün Kista bölgesinde Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, Stockholm il ve ilçe belediyelerinde yarışacak adaylarını açıkladı.

En çok dikkat çeken isim ise, İsveç'te ilk Müslüman özel okulunu açan Somali kökenli siyasetçi ve iş adamı Bashir Aman Ali oldu.

İsveç'te artan İslamfobi ve ırkçılığa karşı mücadele verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Yüksel, diğer partilerden etnik kökeninden dolayı dışlanan kişilere de kucak açtıklarını kaydetti.

İsveç'te Eylül 2022'de genel ve yerel seçimlerinin yapılacağını anlatan Yüksel, ''Seçimlere iyi bir şekilde hazırlanıp, önemli oy oranına yükselmek istiyoruz.''ifadelerini kullandı. 

Stockholm Büyükşehir Belediyesi'nden aday gösterilen Somali asıllı iş adamı ve siyasetçi Bashir Aman Ali, Mikail Yüksel'e teşekkür ederek bundan sonraki siyasi hayatına Farklı Renkler Partisi'nde devam edeceğini söyledi.

Daha önce Sosyal Demokrat Parti'de siyaset yaptığını hatırlatan Ali, ''İsveç'te partiler sizi oy deposu olarak görüyorlar, parti içinde belirli yerlere kadar yükseltiyorlar daha sonra ayak oyunları devreye giriyor ve sizi harcıyorlar. Mehmet Kaplan, bakanlığa kadar yükseldi ve ''bir iftara katıldı'' diye siyasi hayatını bitirdiler. Ama, İsrail hükümetinin İsrail'de düzenlediği partiye katılan siyasetçilere hiçbir şey olmadı.'' dedi.

Editör: İsveç Gündemi