Hükümetin bu kış için her hangi bir kısıtlama adımı yokken, bazı bölgelerdeki hastaneler kısıtlama adımı atmaya başladı.

Batı İsveç'teki Västra Götaland bölgesi, covid-19'un artan yayılımının bir sonucu olarak yeni öneriler getiriyor. 

Sağlık kurumlarına gelen ziyaretçilerden artık maske kullanmaları isteniyor.

Buna ek olarak bölge, personelini toplantıları yalnızca enfeksiyondan uzak tutulabilecekleri takdirde düzenlemeye çağırdı.

Yurt dışında kullanılan oyların hepsi Türkiye'ye ulaştı Yurt dışında kullanılan oyların hepsi Türkiye'ye ulaştı

Covid-19'un yayılımı son haftalarda hızla arttı. Sağlık hizmetleri de artan bir yük fark etti ve birkaç hastanede durum gergin.

Noel ve Yeni Yıl tatilleri öncesinde, Västra Götaland bölgesi bu nedenle sağlık ve sosyal bakımda enfeksiyon önleme tedbirleri hakkında bir hatırlatma yayınladı. Personel ve hastalar, diğer şeylerin yanı sıra, mesafelerini korumayı ve gerekli tedbirleri alma konusunda uyarılar yapılıyor.

Västra Götaland bölgesi pandemi koordinatörü ve bölge başhekimi Marga Brisman, artan salgın vakaları ile ilgili, "görünen sadece buzdağının bir kısmı" ifadeleri kullandı.

Bölge ayrıca, toplantı yapacak olan kurum ve organizasyonların mesafelerini koruyabilecekleri, enfeksiyondan korunacak bir şekilde yapmazlar, durumun daha da ağırlaşacağı uyarısında bulundu.

Bölge yönetimi: Toplantıların sosyal mesafeyi koruyabilecekleri geniş salonlarda gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti.

Hastane ve sağlık merkezlerinde dişlikler

Aynı zamanda, Västra Götaland bölgesi maske takma ilgili kuralları sıkılaştırıyor. Sağlık ve sosyal bakım merkezlerine gidecek olan ziyaretçilerin maske kullanmalarını istedi.

"Enfeksiyonun en büyük yayılımı toplumda olduğu için hastanelerde ve sağlık merkezlerinde de mesafemizi korumak zorundayız. Mesafenizi koruyamıyorsanız, bir maske koruyucu kullanmalısınız" denildi.

Ayakta tedavi gören hastalara ve refakatçilere, diğer şeylerin yanı sıra, mesafeyi korumanın zor olabileceği bekleme odalarında da yine maske takmaları istenecek.

Salgınla ilgili henüz pik noktasına ulaşılmadığı belirtilirken, herkesin üzerine düşen sorumluluk noktasında görevini yerine getirmesi isteniyor.

Editör: İsveç Gündemi