İsveç'te Feminist Partisi (Fİ) eylül ayında yıl yapılacak Parlamento seçimleri için Stockholm kentinden 17 yaşındaki Nora Axelsson Hakanson'u  milletvekili adayı gösterdi. 
Lise ikinci sınıfa giden İsveç'in en genç milletvekili adayı Hakanson, ülkenin devlet televizyonu SVT'ye, milletvekili adayı gösterilmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 

Seçimlerde  oy kullanamayacağını kaydeden Hakansson,'' Seçimden bir kaç gün önce 18 yaşını dolduracağım. Bu yüzden maalesef oy kullanamayacağım ama seçilirsem yaşım dolduğu için parlamentoda görev yapabileceğim'' dedi.

Feminist Partisi'nin çocuklar kolu sözcüsü olduğunu kaydeden Håkanson, siyaseti çok sevdiğini ve bir  politikacı olarak görev yapmanın rüyalarını süslediğini ifade etti. Çocuk uzmanı olarak da eğitimini tamamlamayı düşündüğünü kaydeden Håkanson , politikacı olarak aktif çalıştığı içinde internet üzerinden  ayda 200-300 hakaret ve tehdit  mesajları aldığını vurguladı. 

Öte yandan 9 Eylül'de yapılacak Parlamento seçimlerinde  Liberal Halk Partisi 'nden Västernorrland milletvekili adayı olan 88 yaşındaki Jöran Lundberg'de ülkenin en yaşlı milletvekili adayı oldu. 
Editör: İsveç Gündemi