Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan'ın istifası sonrası İsveç medyasının hedef aldığı Romson'un, Kaplan'a destek verdiği ve partisinin oy kaybetmesine neden olduğu iddia ediliyordu.
Romson'un istifasını bugün Başbakanlık konutunda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Stefan Löfven duyurdu. 

İsveç'te Yeşiller Partisi'nin eş başkanı da olan Romson'un, bu görevini de bıraktığı açıklandı.

Yeşiller Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Yeşiller Eş Başkanı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin, Romson'un eş başkanlık görevini bıraktığını ve hafta sonu yapılacak parti kongresinde de yeniden aday olmayacağı bildirdi. Fridolin toplantıda Romson'un yerine kongrede eş başkanlığa aday olacak Isabella Lövin'i de basına tanıttı.

İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, 3 hafta önce 3 Ekim 2014'ten bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İsveç medyasında son günlerde Kaplan'ın yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşlarına ağır suçlamalar yapılmıştı. 

Devlet televizyonu SVT ile Aftonbladet ve Expressen gazeteleri dahil olmak üzere İsveç medyasının önemli yayın organları, Kaplan'ın, IGMG tarafından düzenlenen "Maide-i Kur'an" etkinliğindeki fotoğrafını "Kaplan, radikal İslamcıların programında" başlığıyla yansıtmıştı.
Editör: İsveç Gündemi