Westminster’daki parlamento binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup, Muhafazakar Parti'nin yeniden genel seçimleri kazanması durumunda yağma ve çatışmaya devam edeceklerini açıkladı.

POLİS MÜDAHALE ETMEKTE GECİKTİ

İngiliz polisi parlamento önündeki gösterilerin ardından yürüyüşe geçen kendilerini ‘‘anarşist, anti-kapitalist’’ olarak tanımlayan gruba saatlerce müdahale etmedi.

Buradaki gösterilerin ardından yürüyüşe geçen grup, ülkede yapılan genel seçimlerle ilgili gelişmeleri takip eden TRT, Reuters, CNN, BBC gibi haber kanallarının da yer aldığı barikatlarla çevrili alana zorla girmeye çalıştılar.

SİS BOMBASI PANİĞE NEDEN OLDU

Göstericilerden bir kaçı barikatları aşarak basın mensuplarının üzerine doğru yürüdü. Durumun ciddiyetini son anda fark eden İngiliz polisinin göstericilere müdahalesi oldukça sert oldu. Polis ve göstericiler dünya medyasının önünde polisle çatıştı.

Çıkan olaylar sırasında bir göstericinin polise fırlattığı sis bombası ise bir anda paniğe yol açtı. Göstericilerin fırlattığı sis bombası polis tarafından kontrol altına alındı.

ÇOK SAYIDA POLİS TAKVİYE EDİLDİ

İngiliz polisi gösteri sırasında parlamento önündeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Grubun önünde adeta etten duvar ören polisle göstericiler arasında sözlü sataşmalar gece boyunca devam etti.

Habertürk
Editör: İsveç Gündemi